CIA neagă orice implicare în Iran | Ziua Veche
Acasa Top SecretServicii secrete CIA neagă orice implicare în manifestaţiile din Iran

CIA neagă orice implicare în manifestaţiile din Iran

scris de D.S.S.
20 afisari

Directorul CIA, Mike Pompeo, a negat duminică, în replică la acuzaţiile oficialilor de la Teheran, orice implicare a agenţiei americane de informaţii în manifestaţiile de protest care au zguduit Iranul săptămâna trecută, transmite AFP.

„Este fals. Este poporul iranian. Ei le-au creat, ei le-au declanşat, ei le-au continuat, pentru a cere condiţii mai bune de viaţă şi a pune capăt regimului teocratic în care trăiesc din 1979″, a declarat Pompeo, la Fox News.

Procurorul general iranian, Mohammad Jafar Montazeri, a acuzat Statele Unite, Israelul şi Arabia Saudită că s-au aflat în spatele violenţelor soldate cu cel puţin 21 de morţi, în majoritate manifestanţi, din 28 decembrie.

„Proiectul de a crea insecuritate şi tulburări în Iran a demarat în urmă cu patru ani”, iar principalul arhitect al acestuia este „responsabilul CIA” pentru Iran, Michael D’Andrea, a afirmat Montazeri, citat de agenţia Isna.

„Cred că vom continua să vedem poporul iranian revoltându-se”, a apreciat Pompeo, care a denunţat de asemenea „slăbiciunea” acordului asupra dosarului nuclear iranian, semnat în 2015.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult