Acasa Top SecretServicii secrete CIA neagă orice implicare în manifestaţiile din Iran

CIA neagă orice implicare în manifestaţiile din Iran

scris de D.S.S.
21 afisari

Directorul CIA, Mike Pompeo, a negat duminică, în replică la acuzaţiile oficialilor de la Teheran, orice implicare a agenţiei americane de informaţii în manifestaţiile de protest care au zguduit Iranul săptămâna trecută, transmite AFP.

„Este fals. Este poporul iranian. Ei le-au creat, ei le-au declanşat, ei le-au continuat, pentru a cere condiţii mai bune de viaţă şi a pune capăt regimului teocratic în care trăiesc din 1979″, a declarat Pompeo, la Fox News.

Procurorul general iranian, Mohammad Jafar Montazeri, a acuzat Statele Unite, Israelul şi Arabia Saudită că s-au aflat în spatele violenţelor soldate cu cel puţin 21 de morţi, în majoritate manifestanţi, din 28 decembrie.

„Proiectul de a crea insecuritate şi tulburări în Iran a demarat în urmă cu patru ani”, iar principalul arhitect al acestuia este „responsabilul CIA” pentru Iran, Michael D’Andrea, a afirmat Montazeri, citat de agenţia Isna.

„Cred că vom continua să vedem poporul iranian revoltându-se”, a apreciat Pompeo, care a denunţat de asemenea „slăbiciunea” acordului asupra dosarului nuclear iranian, semnat în 2015.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult