Acasa Top SecretServicii secrete CIA se restructurează din temelii

CIA se restructurează din temelii

scris de D.S.S.
7 afisari

Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), John Brennan, a anunţat vineri o reorganizare masivă a instituţiei pe care o conduce, axată, în special, pe consolidarea capacităţilor de combatere a atacurilor cibernetice, relatează AP.
CIANouă experţi externi au analizat timp de trei luni activitatea CIA şi au identificat „puncte dureroase” care scad eficienţa acestei agenţii de spionaj americane, a anunţat Brennan.

Astfel, reorganizarea prevede acoperirea acestor lacune, după peste un deceniu de concentrare pe contraterorism, dar şi consolidarea capacităţilor de combatere a atacurilor cibernetice şi creşterea responsabilităţii în cadrul agenţiei.

De asemenea, Brennan a anunţat că CIA va recurge la tehnologia digitală pentru colectarea datelor şi va suferi o reorganizare pentru coordonarea misiunilor. În urma reorganizării, CIA va dispune de zece centre pentru coordonarea misiunilor în probleme specifice sau în anumite zone geografice.

Reorganizarea CIA are loc pe fondul unor critici asupra activităţii agenţiei, care, după atacurile din 11 septembrie 2001, a pus accent pe urmărirea şi uciderea teroriştilor, fapt ce a dus la erodarea sa.

Potrivit detractorilor, CIA, la fel ca alte agenţii de informaţii din Statele Unite, a evaluat în mod eronat prezenţa armelor de distrugere în masă în Irak şi nu a reuşit să anticipeze prăbuşirea rapidă a puterilor din Orientul Mijlociu în timpul primăverii arabe în 2011.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult