Acasa Top SecretServicii secrete Cine este noul șef al DGIA și ce avere are ?

Cine este noul șef al DGIA și ce avere are ?

scris de Doru Dragomir
8.251 Afisari

După trecerea în rezervă a generalul cu patru stele Marian Paul Hăpău, multă lume s-a înrebat cine va prelua conducerea Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA) – serviciul secret al Armatei române.

Generalul Hăpău ocupa funcția de director al DGIA din 2013, după ce în perioada 2009-2013 a fost  șeful Direcţiei Contrainformaţii şi Securitate Militară (DCSM).

Directorul general al DGIA, funcție asimilată cu cea de secretar de stat, este numit de către ministrul Apărării cu aprobarea CSAT.

DGIA, unul dintre cele mai puternice servicii de informații din România alături de SRI şi SIE, este compusă  din  Directia de Informatii Militare si Directia Contrainformatii si Securitate Militara (DCSM).

La aproape o lună după trecerea în rezervă a generalului Hăpău, conducerea DGIA a fost preluată de generalul-maior Petru Băiceanu, fostul șef al Direcției Contrainformații si Securitate Militară (DCSM).

Băiceanu a primit prima stea de general în decembrie 2018 iar în anul 2020 a primit a doua stea de general. Actualul șef al DGIA deține trei terenuri în județele Giurgiu și Neamț, un apartament în București și trei case de locuit. Acesta mai are în proprietate două autoturisme (un Audi și un Seat). Ca șef al DCSM a încasat anul trecut o soldă de 173.077 lei, la care se adaugă o indemnizație de veteran în Teatrul de Operații de peste 6000 de lei. Soția lui Băiceanu lucrează în cadrul ANAF la Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili.

De remarcat faptul că generalul Hăpău nu a rămas un simplu pensionar, fiind preluat în calitate de consilier de premierul Ciucă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult