Acasa Top SecretServicii secrete Cine este noul şef al DGPI

Cine este noul şef al DGPI

scris de D.S.S.
71 afisari

Colonelul Mihai-Cristian Mărculescu a fost numit în funcția de director general al Direcției Generale de Protecție Internă din subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), printr-o decizie a premierului Mihai Tudose.

Colonelul Mihai-Cristian Mărculescu exercita deja atribuţiile de director general al DGPI încă din noiembrie 2016, prin decizia de împuternicire a premierului de atunci, Dacian Cioloş.

Mărculescu a lucrat în DIPI, transformată ulterior în DGPI, din 2001.

Șeful Executivului a decis și numirea lui Pavel Năstase în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Institutului Național de Administrație.

Totodată, Gabriel Andronache a fost numit în funcția de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului.

Pe de altă parte, Eugen Orlando Teodorovici a primit calitatea de consilier onorific al prim-ministrului iar Șerban-Constantin Valeca a primit calitatea de consilier onorific pe probleme nucleare al premierului. Activitatea lui Teodorovici și a lui Valeca este neremunerată, conform deciziilor șefului Guvernului.

Deciziile premierului Tudose au fost publicate marți în Monitorul Oficial.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult