Acasa Top SecretServicii secrete Cine este noul şef al DIPI

Cine este noul şef al DIPI

scris de D.S.S.
11 afisari

Mihai Mărculescu a fost numit secretar de stat la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, decizia premierului Dacian Cioloş fiind publicată marţi în Monitorul Oficial.
dipi2016Tot marţi a fost publicată în MO şi decizia de eliberare a lui Rareş Văduva din funcţia de secretar de stat la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI.

Fostul şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă Rareş Văduva este acuzat de abuz în serviciu şi favorizarea infractorului. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, preciza luni că acesta va fi demis din funcţia pe care o deţine.

Luni dimineaţa, Rareş Văduva, actualul şef al departamentului a mers la DNA pentru a lua la cunoştinţă acuzaţiile de abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului, deturnare de fonduri şi obstrucţionarea justiţiei.
Procurorii anticorupţie instrumentează un nou dosar de deturnare de fonduri, abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, delapidare, favorizarea făptuitorului şi obstrucţionarea justiţiei, fapte ce ar fi fost comise de angajaţi ai Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, „între care şi persoane care deţin/au deţinut funcţii de conducere în respectiva instituţie”, cauza fiind disjunsă din cea în care au fost trimişi în judecată fostul şef al DIPI, Gheorghe Nicolae, şi fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult