Acasa Top SecretServicii secrete Comisia pentru controlul SRI şi relația lui Hellvig cu George Maior

Comisia pentru controlul SRI şi relația lui Hellvig cu George Maior

scris de D.S.S.
16 afisari

Comisia parlamentară pentru controlul SRI a avizat favorabil, marți, propunerea președintelui Klaus Iohannis ca Eduard Hellvig să preia funcția de director al Serviciului.

foto: agerpres.ro

foto: agerpres.ro

Comisia a avizat propunerea cu șapte voturi pentru și unul împotrivă.

„Audierea domnului Hellvig s-a concentrat pe viziunea privind securitatea națională a României și proiectul managerial pe care domnul Hellvig îl are. În al doilea rând, am verificat aspectele și criteriile stricte de legalitate necesare ocupării funcției de director al SRI. În urma acestor audieri, comisia s-a pronunțat prin vot, comisia are rol de aviz și practic avizul nostru este un aviz consultativ pentru plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului și Parlamentul prin vot va decide, votul în comisie a fost de aviz favorabil cu fost șapte voturi pentru și un vot împotrivă”, a declarat președintele Comisiei pentru control SRI, Georgian Pop, după audierea lui Hellvig.
Hellvig: Am o relație personală cu George Maior

Eduard Hellvig, propus pentru funcția de director al Serviciului Român de Informații (SRI), a declarat marți că, înainte de campania electorală pentru prezidențiale, a avut întâlniri cu fostul director al SRI George Maior, la biroul acestuia, deoarece are cu Maior o relație personală.

„Eu, ca persoană publică, întotdeauna am avut grijă ca instituția și relația instituțională care a existat între directorul instituției și persoana mea să nu fie grevată de discuții care să implice decizii de altă natură decât strict de informare, de schimb de valori pe care le împărtășim și cred că le împărtășim reciproc împreună cu fostul director George Maior. Ca atare, nu vreau să fac alt comentariu. Întâlniri, dacă au existat, au existat între mine și fostul director George Maior, strict legate de valori în care credem, de cărți și alte lucruri care nu aveau legătură directă cu instituția, cu SRI. Era o relație, evident, personală, ne știm de foarte mult ani, am fost parlamentari amândoi, nu e vorba de o relație instituțională, ci o relație personală”, a spus Hellvig la Palatul Parlamentului.

El a răspuns astfel întrebat cum comentează declarațiile Elenei Udrea, făcute prin intermediari, potrivit cărora acesta mergea la sediul SRI înainte de campanie, unde avea întâlniri cu generalul Florian Coldea, și știa din timpul campaniei că Iohannis nu va fi declarat incompatibil de instanță.

Hellvig a adăugat că acele întâlniri aveau loc la biroul lui George Maior pentru că directorul SRI nu poate să aibă întâlniri în spațiul public.

El a precizat că, dacă va fi votat de Parlament în funcția de director al SRI, se va consulta cu George Maior și îi va cere sfaturi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult