Acasa Top SecretServicii secrete Confesiunea lui Bradley Manning în faţa Curţii Marţiale a SUA

Confesiunea lui Bradley Manning în faţa Curţii Marţiale a SUA

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Bradley Manning, şi-a exprimat miercuri, 14 august, în faţa Curţii Marţiale, regretul „că acţiunile sale au rănit oameni şi SUA”.

Bradley Manning

Confesiunea lui Bradley Manning în faţa Curţii Marţiale a SUA

„Înţeleg că trebuie să plătesc un preţ”, a adăugat fostul agent de informaţii în Irak, în faţa judecătorului Denise Lind, cel care urmează să stabilească pedeapsa.  În această luare de cuvânt rar întâlnită, este pentru prima dată când Bradley Manning şi-a cerut scuze pentru actele sale, de la deschiderea procesului la 3 iunie la baza militară Fort Meade, din apropiere de Washington. Chiar dacă, până acum, tânărul de 25 de ani şi-a recunoscut responsabilitatea pentru acţiunile sale, el a negat categoric ideea că a vrut să fac rău SUA.

Transmiţând site-ului de dezvăluiri WikiLeaks circa 700.000 de documente secrete, el spera că va provoca o dezbatere mondială şi că, prin aceasta, lucrurile se vor schimba, a spus în mai multe rânduri avocatul său. Găsit vinovat de spionaj, dar achitat de acuzaţia de colaborare cu inamicul, tânărul riscă 90 de ani de închisoare. Potrivit Agerpres, sentinţa ar urma să fie anunţată cel mai devreme săptămâna viitoare.

1 comentariu

CONGO 15-08-2013 - 14:07

Bradley Manning a castigat!
Dezbaterea mondială a fost chiar pe acest forum.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult