Acasa Top SecretServicii secrete UPDATE – Consultări la Cotroceni pe tema legilor Big Brother

UPDATE – Consultări la Cotroceni pe tema legilor Big Brother

scris de D.S.S.
5 afisari

UPDATE – Preşedintele României,Klaus Iohannis, s-a întâlnit miercuri, 6 mai a.c., la Palatul Cotroceni, cu liderii partidelor și formațiunilor politice parlamentare, în vederea unor discuții referitoare la cadrul juridic privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice. 

În baza prerogativelor sale constituționale de mediere, președintele a facilitat dialogul între societatea civilă, instituțiile cu competențe în domeniul prelucrării datelor, apărării și securității naționale și partidele politice.

Discuțiile au pornit de la premisa îmbunătățirii cadrului normativ pentru a pune în acord nevoia de securitate cu apărarea drepturilor și libertăților individului. Cu această ocazie, liderii partidelor politice au semnat o inițiativă legislativă parlamentară de modificare și completare a Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice.

Această inițiativă nu vizează legea securității cibernetice și nici Legea 82/2012 privind reținerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de rețele publice de comunicații electronice și de furnizorii de servicii de comunicație electronice destinate publicului, care a fost declarată neconstituțională.

Proiectul convenit astăzi urmărește să ofere garanții suplimentare pentru protejarea datelor personale și a dreptului la viață privată și să aducă o serie de clarificări pentru a elimina riscurile de abuz. Astfel, accesarea datelor cu caracter personal poate fi realizată doar într-un cadru precis delimitat, de către instanța de judecată sau numai cu autorizarea prealabilă a judecătorului. Acest principiu a fost cerut și de către reprezentanți ai societății civile și împărtășit de toți actorii implicați.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, și-a exprimat speranța că acest proiect, care este rezultatul unui efort comun, va fi aprobat de Parlament și a subliniat, încă o dată, faptul că într-o societate democratică, securitatea, respectarea legii și libertatea trebuie puse în acord.Președintele Klaus Iohannis se consultă miercuri cu liderii partidelor și formațiunilor parlamentare pe tema legilor Big Brother.

consultari controceni psdPotrivitunor surse oficiale citate de Agerpres,  consultările pe tema securității cibernetice vor avea loc miercuri, la ora 10,00, la Palatul Cotroceni.

Ultimele consultări ale șefului statului cu reprezentanții partidelor și formațiunilor parlamentare au avut loc pe 20 aprilie și au vizat stadiul legislației electorale și procedurile parlamentare de încuviințare a cererilor justiției.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult