Acasa Top SecretServicii secrete Cuplu de spioni chinezi, deconspirați de propriul guvern. Au furat „secrete de stat” pentru MI6

Cuplu de spioni chinezi, deconspirați de propriul guvern. Au furat „secrete de stat” pentru MI6

scris de D.S.S.
169 Afisari

Un cuplu de spioni chinezi care lucrau pentru serviciul britanic MI6 a fost deconspirat și arestat, au dezvăluit autoritățile chineze, care au anunțat măsuri „decisive”.

Spionii, soț și soție, ar fi furat secrete de stat timp de aproape un deceniu.

Cuplul, numit doar Wang și Zhou, lucra într-o agenție guvernamentală, arată publicația The Sun, citând surse din Executivul chinez.

Ministerul Securității de Stat din China a acuzat MI6 că l-a recrutat pe Wang atunci când acesta a studiat în Marea Britanie în 2015. Spionii britanici s-au dat drept absolvenți pentru a se împrieteni cu el și a-i oferi bani, iar mai târziu au recrutat-o pe soția sa Zhou, spun chinezii.

Nu era clar dacă suspecții vor fi acuzați sau judecați. Dar, într-un mesaj îngrijorător, ministerul a declarat că a luat „măsuri decisive” împotriva lui Wang.

Cel mai recent scandal de spionaj vine după ce trei britanici au fost acuzați de spionaj pentru China.

Fostul pușcaș marin Matthew Trickett, în vârstă de 37 de ani, a fost găsit mort în circumstanțe inexplicabile luna trecută, după ce a fost acuzat că a ajutat serviciul de informații din Hong Kong.

În aprilie, Christopher Cash, 29 de ani, asistent parlamentar, și Christopher Berry, 32 de ani, au fost acuzați de spionaj în favoarea Chinei.

În ianuarie, China a indicat MI6 pentru prima dată într-un caz de spionaj.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS