Acasa Top SecretServicii secrete CyDEx 2023, cel mai mare exercițiu național de securitate cibernetică

CyDEx 2023, cel mai mare exercițiu național de securitate cibernetică

scris de D.S.S.
390 Afisari

CyDEx 2023, cel mai mare exercițiu național de securitate cibernetică, se desfășoară între 17 și 19 octombrie, la Casa Presei Libere, cu peste 500 de participanți din 80 de instituții.

Este singurul exerciţiu de securitate cibernetică din Romania de tip hands on (axat pe componenta practică) ce asigură un nivel avansat de realism prin desfășurarea activităților într-un poligon de securitate cibernetică.

Exerciţiul are ca principal obiectiv exersarea capacităţilor de apărare în domeniul securităţii cibernetice împotriva ameninţărilor la adresa infrastructurilor IT&C cu valenţe critice pentru securitatea naţională. Demersul se înscrie în eforturile Serviciului Român de Informaţii de a crea un mecanism eficient de avertizare, alertă și reacţie la incidentele cibernetice, precum și de a dezvolta cooperarea dintre sectorul public și cel privat în domeniul securităţii cibernetice.

Competiția le va pune la încercare abilitățile tehnice din mai multe domenii ale securității cibernetice ale jucătorilor. Scenariul Attack and Defence este unul de tipul Capture the Flag (CTF). Flag-urile sunt actualizate la intervale fixe de timp (runde) de către mașina de scoring, iar concurenții vor trebui să găsească codurile JWT obținute din exploatarea vulnerabilităților. Punctajul total este alcătuit din punctaj ofensiv, punctaj defensiv și punctaj aferent disponibilității serviciilor (SLA).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS