Acasa Top SecretServicii secrete De ce a demisionat Teodor Meleşcanu din funcţia de director al SIE

De ce a demisionat Teodor Meleşcanu din funcţia de director al SIE

scris de D.S.S.
10 afisari

UPDATE – Teodor Meleșcanu, și-a depus marți, la Biroul Electoral Central (BEC), candidatura la Președinție în calitate de independent sprijinit de Partidul Dreptății Sociale, Consiliul Național al Societății Civile și Fundația Democrație prin Drept.

„S-au strâns aproape 400.000 de semnături. Strângerea de semnături s-a făcut de Partidul Dreptății Sociale, Fundația Democrație prin Drept și foarte mulți tineri care nu sunt înregimentați — sunt cei care prin Facebook, prin alte forme de socializare au convenit că ar fi bine să facă acest lucru”, a declarat Meleșcanu, la BEC.

UPDATE – Partidul Dreptăţii Sociale a anunţat Biroul Electoral Central (BEC) că va depune, marţi dimineaţă, candidatura lui Teodor Meleşcanu pentru alegerile prezidenţiale, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

Acesta a precizat pentru mediafax.ro că depunerea dosarului de înregistrare a candidaturii urmează să se facă marţi dimineaţă, la ora 10.00.

Potrivit col. (r) Mircea Dogaru, semnăturile pentru Meleşcanu s-au strâns cu sprijinul membrilor Sindicatului Cadrelor Militare în Rezervă

Teodor Meleşcanu a demsionat luni, 22 septembrie 2014, din funcţia de director al SIE.

De ce a demisionat Teodor Meleşcanu din funcţia de director al SIE

De ce a demisionat Teodor Meleşcanu din funcţia de director al SIE

Preşedintele Traian Băsescu a trimis o scrisoare preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor în care le transmite să ia act de demisia lui Teodor Meleşcanu din funcţia de director al SIE şi să declare vacantă funcţia.

Vă prezentăm textul integral al scrisorii:
_____________________

Domnului Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului 

Domnului Valeriu-Ștefan Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor

Stimate Domnule Preşedinte,

În temeiul Art. 65 alin. (2) lit. h) din Constituţia României, republicată
VĂ PROPUN

Să luați act de demisia din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Teodor-Viorel Meleşcanu și să declarați vacantă această funcție, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre conform Art. 76 alin. (2) din Constituție. 

Cu întreaga consideraţie,
PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

TRAIAN BĂSESCU

Demisia de la conducerea SIE a lui Meleşcanu intervine doar cu o zi înainte de expirarea termenului de depunere a candidaturilor la funcţia de preşedinte al României. Meleşcanu şi-a anunţat în urmă cu câteva luni intenţia de a candida la Preşedinţia României dacă va fi susţinut de un partid. În acest moment intervine o situaţie interesantă în cazul în care candidatura lui Klaus Iohannis va fi stopată de instanţă ca urmare a sesizării depuse de ANI.

Surse din ACL susţin că sunt pregătite semnături pentru această situaţie atât pentru Meleşcanu cât şi pentru Cătălin Predoiu.

În momentul de faţă conducerea interimară la SIE este asigurată de generalul Silviu Predoiu, care a mai ocupat funcţia de director interimar al SIE (20.07 – 04.10.2006, 24.04.2007 – 08.12.2007 şi 08-27.02.2012).

Carieră profesională a lui Meleşcanu:

Diplomat în Ministerul Afacerilor Externe, în perioada 1966-1990; promovări succesive de la gradul de ataşat până la cel de ambasador.
Subsecretar şi Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe în perioada 1990 -1991.
Ministrul Afacerilor Externe în perioada 1992-1996.
Avocat cu birou individual de avocatură, membru al Baroului din Bucureşti în perioada 1994-2007.
Ministrul Apărării în perioada 2006-2008.
Ministru interimar al Justiţiei în 2008.
Director al Serviciului de Informaţii Externe, numit de Parlamentul României la 28 februarie 2012.

Carieră politică a lui Meleşcanu:

Senator de Prahova în perioada 1996-2000. Preşedinte al Comisiei pentru politică externă din Senat şi membru al delegaţiei parlamentare a României la Adunarea parlamentară a Consiliului Europei.
Senator de Prahova în perioada 2004-2008. Vicepreşedinte al Senatului.
Senator de Prahova ales pentru legislatura 2008-20012. Preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult