De ce au fost schimbaţi 20 de şefi din SRI ? | Ziua Veche
Acasa Top SecretServicii secrete De ce au fost schimbaţi 20 de şefi din SRI ?

De ce au fost schimbaţi 20 de şefi din SRI ?

scris de Doru Dragomir
32 afisari

În cursul lunii septembrie 2012, conducerea Serviciului Român de Informaţii (SRI) a decis schimbarea din funcţie a peste 20 de şefi ai secţiilor judeţene.

Potrivit unor informaţii neoficiale, schimbările s-au făcut exact în judeţele unde la referendumul pentru demiterea preşedintelui s-a înregistrat o prezenţă la vot mai mare de 50%. Oficial, reprezentanţii SRI susţin că toate aceste schimbări au fost făcute pentru optimizarea structurilor de management în teritoriu.

Marius Bercaru, purtătorul de cuvânt al SRI, a declarat pentru ZIUA VECHE că nu e vorba de demiteri şi că “termenul corect ar fi rotire. Şefii secţiilor judeţene au fost mutaţi pe funcţii similare, dar în alte judeţe. Procesul are loc în fiecare an pentru optimizarea structurilor de management ale SRI în teritoriu”.

Printre sectiile judtene ale SRI unde au avut loc schimbari se numara judetele Olt, Dolj,Aalba si Buzau. Dupa sase ani in care colonelul Marius Voinea s-a aflat la comanda SRI Olt, de la 1 octombrie acesta va prelua aceeasi functie, insa in fruntea Sectie Judetene Gorj a Serviciului Roman de Informatii. Marius Voinea a intrat in randul cadrelor active ale SRI în 1990. În perioada 2003-2006 a detinut diverse functii de conducere în cadrul acestei structuri. In locul sau a fost numit colonelul Ştefan Vlăduţescu, cel care a coordonat activitatea SRI Dolj, incepand din 2004.

Noul şef al SRI Alba este, din 1 septembrie, Ioan David, venit pe această funcţie de conducere de la Direcţia  Judeţenă de Informaţii Hunedoara.

Sectia Judeteana a SRI Brăila are un nou şef, în urma unui proces de rotire de cadre derulat la nivel naţional. Astfel, actualul şef al instituţiei, Florian Bulgaru, va conduce SRI Călăraşi, în timp ce la Brăila funcţia a fost preluată de o persoană detaşată de la Bucureşti.

10 comentarii

neascum 25-09-2012 - 13:46

Fite. Ori isi bat joc de proprii lor oameni, ori de opinia publica. Cu ce scop se fac aceste rotiri nu a spus nimeni? Pentru eficentizare ? Adica iei un om care cunoaste specificul local si toate imbarligaturile locale si aduci unul caruia ii trebuie cel putin un an sa-si cunoasca subordonatii, sa le verifice obiceiurile si afacerile, sa cunoasca problemele specuifice si problemele locale, si asta se numeste eficientizare? Si cine e prostul sa puna botul la acest argument? Nu cumva se incearca de fapt acoperirea altor manarii si atunci se schimba sefii tocmai ca sa nu le dea timp sa intre in „specificul local” Sau ii schimba pentru ca „au intrat prea mult in folclor”? Dar coincidenta cu judetele cu peste 50% este prea mare ca sa ni fie asta cauza. In rest, abureli.

Liberalul 25-09-2012 - 15:33

Ordinele se executa nu se discuta, iar conform directivelor comandantului suprem, toti membrii USL (“puscariabilii“) ar trebui sa aibe un dosar. Daca pornim de la aceasta premisa jobul ofitirilor este sa scotoceasca in trecutul persoanelor, in viața lor personala, in activitatea desfasurata in urma, in arhive, sa intercepteze convorbiri, samd, numai pentru a identifica posibile elemente care sa permita fabricarea unui dosar penal. Relatia de colaborare dintre ANI si DNA, in ceea ce priveste vinatoarea de vrajitoare USL si in mod special a celor aflati in functii publice, este deja de notorietate (asta cam spune totul).

Liviu 26-09-2012 - 16:43

Un sef SRI nu ar trebui sa aiba problemele pe care le enumerati … Daca nici un sef SRI nu cunoaste tot ce misca atat in judetul sau cat si in toata tara atunci cine mai cunoaste ?! Si oricum „problemele” sunt cam aceleasi numai baronii si interlopii schimbandu-se …

andu 25-09-2012 - 14:20

va face base din orce pozitie rusine usl…………

Liberalul 25-09-2012 - 16:05

Unii „moroni” de la Bruxelles s-au trezit pe aratura tinind cu „dintii” de scaune si au inchis un ochi sau chiar doi, dar in final „binele” invinge.

http://www.alde.eu/press/press-and-release-news/press-release/article/romania-political-party-spat-leads-to-audit-of-judicial-systems-across-the-eu-39693/

secoristul tradator de neam si popor 25-09-2012 - 18:58

sai facem zile grele lui basescu noi cei dilocati,de maior sluga lui un handycapat uleios

maior lingaul lui ch iorul 25-09-2012 - 19:03

nu ne conduce mafia lui demisul cu 98% un infractor -las cu cei mai gaunosii din pdl ,suntem cu poporul nu cu tradatorul ,asa am jurat .

Viorica Ianc 25-09-2012 - 19:44

Sunt batrani aia ? Sau numai cadrele rotative.Sau miscarea de rotatie politica
din Romania mea DRAGA a imbatranit ca si ilescov.

Cainele Blaga Javra Vasile 26-09-2012 - 12:08

Bashinescu este un „presedinte(sictir)” IMPOSTOR MAFIOT SI ABJECT numit antidemocratic si cu forta de USA-Germania ,ales si reales nu a fost nici in 2004-2009 deoarece votul romanilor a fost fraudat in cel mai abject mod de clica mafiota pedeleprista.Basescu este in momentul de fata cel mai abject tradator al Romaniei din toata istoria ei…Doar cele mai abjecte specimene ale poporului roman au vazut si vad in acest tradator de tara ,alcoolic sadea curvar,mincinos scolit pe bancile Securitatii bolsevice…..un reprezentant al romanilor….

PS.Cat de mult se potriveste termenul de „abject” pedeleprelor basesciene….”Garantat 100%”..si de JAVRA ORDINARA BASESCU(Bashinescu ar trebui sa isi schimbe numele din CI cu acest apelativ…decat sa te cheme Basescu si originea numelui tau sa te duca la „cur”sau „basina”….asa Javra Ordinara Basescu suna perfect pe masura caracterului acestui specimen „IMPOSTOR BASESCU”..

mog 26-09-2012 - 15:38

stiam cu mult timp inainte ca va curge sange . si ca o previziune proprie va curge si mai mult sange portocaliu dupa ce basescu va pleca . cine se baga in troaca il mananca porcii . unii prefera sa ramana cu mainile curate si atunci isi dau demisia

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult