Acasa Top SecretServicii secrete De ce îl verifică CNSAS în regim de urgenţă pe Andrei Marga ?

De ce îl verifică CNSAS în regim de urgenţă pe Andrei Marga ?

scris de D.S.S.
8 afisari

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii verifică în procedură accelerată o serie de acuzaţii vehiculate în ultima perioadă privind posibila colaborare cu fosta securitate a ministrului de Externe, Andrei Marga, solicitarea fiind făcută în şedinţa Colegiului de Florin Abraham, membru CNSAS.

Andrei Marga, ministrul de Externe

„În şedinţa de astăzi (n.r. – marţi) a Colegiului CNSAS am solicitat demararea unei proceduri accelerate pentru verificarea din oficiu a membrilor noului Guvern al României. O atare măsură, adoptată de Colegiul CNSAS, este necesară pentru a elimina atacurile politice manipulatoare asupra unei instituţii fundamentale ale statului român. Solicitarea a plecat de la speculaţiile cu iz calomnios ale domnului Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial şi ministru al Muncii, potrivit căruia ‘aşa am auzit, că a avut un prieten imaginar în perioada comunistă, un alter ego, Andrei Mureşan’, cu referire la dl. Andrei Marga, ministru al Afacerilor Externe, subtextul fiind al unui nume conspirativ sub care dl. Marga ar fi colaborat cu Securitatea„, a precizat Florin Abraham, într-o declaraţie remisă Agerpres.

Potrivit acestuia, o atare speculaţie „este cel puţin hazardată”, dacă se ia în considerare Decizia nr. 1516/10.05.2007 prin care se certifică faptul că Andrei Marga ”nu a fost agent/ colaborator al poliţiei politice comuniste”. „Personal, regret intoxicarea spaţiului public cu afirmaţii care nu sunt confirmate de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, alegaţii ce ar putea afecta capacitatea de acţiune politico-diplomatică a ministrului Afacerilor Externe, aducând astfel prejudicii intereselor de stat ale României”, a precizat reprezentantul CNSAS.

Potrivit cadrului legislativ în vigoare – Ordonanţa nr. 24 din 2008 – CNSAS îi verifică din oficiu pe membrii Guvernului.

2 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-05-2012 - 18:24

…fostul consiler prezidential scrupulos cum il stim cu toti , in special cand a fost ejaculat la minist. muncii, si unde s-a remarcat cu scenariile demne de invidiat si de urmasii fratilor Grimm, a demarat o actiune care se poate intoarce extrem de usor impotriva celui care ,desigur nu a colaborat nici cand era la student la marina, nici mai tarziu cand avea ca sarcina de serviciu supravegherea personalului din subordine , iar de perioada Anvers nici o informatie sub forme de note. Labardoiule a porni o tornada este mai usor decat de a o …opri ! …mai reflectatii , daca pica Marga nu va fi capat de tara, dar daca porniti un uragan la …cotrocen. abil ??????

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult