Acasa Top SecretServicii secrete De ce se teme MI-5 de primăvara arabă

De ce se teme MI-5 de primăvara arabă

scris de M.A.
2 afisari

Al Qaida, care încearcă să se reconstruiască, beneficiază de noi oportunităţi după revoltele din “primăvara arabă”.

De ce se teme MI-5 de primăvara arabă

De ce se teme MI-5 de primăvara arabă

În acest context, au crescut riscurile de atac din partea eventualilor „candidaţi” britanici racolaţi pentru acţiuni teroriste, a estimat luni şeful MI-5. Instabilitatea apărută în urma colapsului regimurilor răsturnate de mişcările arabe a creat un „mediu permisiv pentru Al Qaida„, a constatat Jonathan Evans, în cadrul unei conferinţe de presă la Londra, transmite Agerpres.

„Candidaţii la Jihad” britanici efectuează călătorii în străinătate în căutarea unor posibilităţi de antrenament şi acţiuni militante, a spus directorul general MI-5, indicând că serviciul său are dovezi în acest sens. „Unii vor reveni în Marea Britanie şi vor constitui o ameninţare chiar şi aici”, a subliniat el, adăugând că este vorba de „o evoluţie nouă şi îngrijorătoare care s-ar putea agrava”.

Desfăşurarea Jocurilor Olimpice la Londra în iulie-august face din securitate o chestiune deosebit de actuală în Regatul Unit. Jonathan Evans a recunoscut că Olimpiada furnizează o „ţintă tentantă pentru inamici”, dar s-a arătat încrezător în capacitatea forţelor de securitate britanice de a face faţă acestor provocări.

1 comentariu

ciufulici 26-06-2012 - 14:02

Asa sa fie? Si cu ce o sa-i momesca, ca nu pot sauditii sa pompeze miliarde absolut peste tot, si sunt tari si tari care s-au trezit.
Dar, o sa fie un 20 de ani mai cocosat, tot cum a fost si in Romania.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult