Acasa Top SecretServicii secrete DEA: Vezi cum au fost prinşi narco-teroriştii la Bucureşti

DEA: Vezi cum au fost prinşi narco-teroriştii la Bucureşti

scris de M.A.
29 afisari

Rachete, arme şi heorină. Poliţia Română şi DIICOT, în colaborarea cu DEA, au reuşit să destructureze o reţea de narco-terorişti, cu legături cu Hezbollah.

Siavosh Henareh si Taza Gul Alizai

Siavosh Henareh si Taza Gul Alizai

Preet Bharara, procurorul districtual din Southern District of New York, şi Michele M. Leonhart, administratorul Drug Enforcement Administration (DEA), au anunţat marţi că au trimis în instanţă două cazuri de narco-terorism, instrumentate în urma unor operaţiuni sub acoperire.

Primul caz îi priveşte pe Siavosh Henareh, Bachar Wehbe şi Cetin Aksu, care sunt acuzaţi de sprijinirea organizaţiei teroriste Hezbollah.

Al doilea caz a fost deschis împotriva lui Taza Gul Alizai („Gul”), sub acuzaţiile de consipraţie la narco-terorism, narco-terorism, trafic de heroină şi vânzare de armament.Gul, despre care se crede că este reprezentant al talibanilor, a vândut surselor confidenţiale DEA 15 kilograme de heroină şi şase arme AK-47.

Arestarea lui Henareh, Wehbe şi Aksu

Siavosh Henareh

Începând cu iunie 2010, Henraeh a avut o serie de întâlniri în mai multe ţări (printre care Turcia, România şi Grecia) cu surse confidenţiale ale DEA. Cel puţin una dintre ele s-a dat drept colaborator al Hezbollah. În timpul acestor întâlniri, dar şi într-o serie de convorbiri telefonice, Henareh a fost de acord să aranjeze un import de câteva sute de kilograme de heroină de mare puritate, în Statele Unite.

Sursele confidenţiale i-au spus lui Henareh că profiturile obţinute din vânzarea heroinei vor fi folosite, printre altele, şi la cumpărarea de arme pentru Hezbollah.

In aprilie 2011, în Bucureşti, sursele confidenţiale au primit o mostră de un kilogram de heroină din partea colaboratorilor lui Henareh.

Ca rezultat al întîlnirii lor cu Henrah, sursele confidenţiale ale DEA au fost ulterior prezentate lui Aksu şi Wehbe.

Începând cu februarie 2011, în România, Cipru, Malaezia şi alte locuri, Aksu şi Wehbe au căzut de acord să cumpere, în numele Hezbollah, arme militare de la sursele confidenţiale DEA.

În timpul întâlnirilor, dar şi în timpul unor convorbiri telefonice, Aksu şi Wehbe au negociat cumpărarea de rachete Stinger, rachete Igla, AK-47, puşti de asalt M4, arme cu lunetă M107 calibrul 50 caliber şi muniţie (de la o bază americană din Germania).

Pe 13 iunie 2011, la Kuala Lumpur, Malaezia, Aksu şi Wehbe au semnat un contract scris pentru achiziţionarea: a 48 de rachete Stinger, 100 de rachete Igla, 5000 de AK-47, 1000 M4 şi 1000 de pistoale Glock, pentru preţul de 9,5 milioane de dolari americani.

In timpul negocierilor, Wehbe a afirmat că vrea să cumpere armele, ca urmare a intrucţiunilor primite de la Hezbollah. La scurt timp, Wehebe şi alţii au transferat surselor confidenţiale DEA 100.000 de dolari, pentru implicarea în achiziţionarea armelor. 50.000 de dolari au fost transferaţi într-un cont bancar.

În colaborare cu autorităţile româneşti, Henrah şi Aksu au fost arestaţi în România, la Bucureşti, pe 25 iulie 2011. De asemenea, potrivit autorităţilor din Maldive, Wehbe a fost arestat în aceeaşi zi. Wehbe a fost transferat în custodia DEA şi transportat în New York.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult