Acasa Top SecretServicii secrete DioPeX? Siteurile Al-Qaida, atacate şi blocate

DioPeX? Siteurile Al-Qaida, atacate şi blocate

scris de M.A.
2 afisari

Un atac al hackerilor a blocat siteurile folosite de reţeaua teroristă Al-Qaida, întrerupând transmiterea de înregistrări şi comunicate, afirmă un expert american.

hacker

foto: cbsnews.com

„Reţeaua de comunicaţii online a organizaţiei Al-Qaida a fost temporar blocată”, afirmă Evan Kohlmann, reprezentantul organizaţiei Flashpoint Global Partners, care monitorizează activităţile reţelei teroriste.

Atacurile informatice a avut loc în ultimele zile. „A fost un atac bine coordonat şi a implicat folosirea unor metode relativ sofisticate”, a explicat Kohlmann, potrivit Mediafax.

„Apreciez că vor avea nevoie de câteva zile să remedieze daunele şi să repună în funcţiune sistemul”, afirmă expertul.

Recent, trei sute de experţi din 37 de ţări s-au reuniţi, la Tallinn, pentru o conferinţă a NATO consacrată războiului electronic şi securităţii naţionale şi globale în faţa numărului tot mai mare de atacuri informatice.

În România, Direcţia Generală de Informaţii a Apărării coordonează zilele acestea cea mai mare aplicaţie (DioPeX) organizată până în prezent de serviciile secrete din armată, vizând şi probleme ce ţin de atacurile informatice.

1 comentariu

YAAKOV 30-06-2011 - 18:40

Este halucinant ce citesc aici. Ungurii sunt gata sa ne ia o parte din teritoriul national, economia este facuta zob, si ciumele astea se fac ca se lupta cu teroristii musulmani. Baietii au salarii grase, se simt bine si le veni chef de joaca.
Ba ciumelor, cand aveti de gand sa-i bagati la puscarie pe traficantii de heroina care vand plicurile cu „moartea alba” la mine in cartier ? Cine de la putere are interesul sa faca bani din traficul de droguri ? De ce politia se face ca nu-i vede ? Mi-a zis o persoana care locuieste langa chioscul respectiv (un fast-food), ca politaiul a luat-o la intrebari cand isi curata masina de zapada, in iarna trecuta, dar se facea ca nu vede cum se vand droguri.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult