Acasa Top SecretServicii secrete Directorul CIA pregătește o restructurare a agenției

Directorul CIA pregătește o restructurare a agenției

scris de Laurentiu Banches
9 afisari

Directorul CIA John Brennan a ordonat restructurarea agenției de spionaj care ar putea schimba considerabil modul de funcționare al organizației sale.

Directorul CIA pregătește o restructurare a agenției (foto:buzzpo.com)

Directorul CIA pregătește o restructurare a agenției (foto:buzzpo.com)

Surse oficiale au informat joi, 20 noiembrie, că într-un mesaj adresat angajaților CIA datat 24 septembrie, John Brennan a declarat că este timpul „să privim cu atenție și sincer” dacă agenția are nevoie să fie restructurată pentru a deveni mai eficientă. „Am spus de mai multe ori anul trecut: sunt din ce în ce mai convins că este momentul să aruncăm o privire asupra modului în care suntem organizați și asupra structurii noastre actuale, precum și asupra modului în care ne desfășurăm activitatea, pentru a vedea dacă acestea trebuie ajustate pentru a ne asigura succesul în viitor”, ar fi afirmat atunci Brennan.

John Brennan a cerut la sfârșitul lunii septembrie mai multor responsabili cu experiență „să realizeze o revizuire în profunzime (a CIA) pentru a determina dacă eficiența misiunilor agenției este optimă, în special în materie de integrare, de flexibilitate și de rezistență”, a declarat purtătorul de cuvânt al CIA, Dean Boyd, confirmând informații apărute în Washington Post. Foști și actuali responsabili ai serviciilor de informații sunt de părere că restructurarea ar putea consta în renunțarea la departamentele de spionaj și analiză, în prezent separate, pentru a se crea în loc unități concentrate pe zone geografice sau anumite amenințări. Oficialii însărcinați cu această restructurare sunt „încă în faza de colectare de informații” și este prea devreme pentru a spune ce variante vor fi alese, a precizat Boyd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult