Acasa Top SecretServicii secrete Directorul CIA prezintă filmul asasinării lui Osama (VIDEO)

Directorul CIA prezintă filmul asasinării lui Osama (VIDEO)

scris de D.S.S.
4 afisari

Într-un interviu acordat televiziunii PBS, directorul CIA, Leon Panetta, a declarat că serviciile secrete americane nu au fost niciodată sigure că bin Laden se află în reşedinţa din Abbottabad.

Directorul CIA prezintă filmul asasinării lui Osama

Directorul CIA prezintă filmul asasinării lui Osama

 „Strânsesem foarte multe informaţii şi am supravegheat zona o perioadă lungă de timp, observând că una dintre familii seamănă cu a lui bin Laden. Dar nu am putut niciodată verifica faptul că el se află acolo. Dar dacă pui cap la cap toate datele – măsurile de securitate, natura reşedinţei, plus alte informaţii – era clar că avem cel mai bun caz contra lui bin Laden şi eram obligaţi să acţionăm„, a spus Panetta.

Întrebat dacă Obama a văzut când s-a tras în bin Laden, directorul CIA a declarat că nu. „Nici nu se pune problema. Când echipele au intrat în complex, pot să vă spun că a fost o perioadă de timp de 20-25 de minute, în care nu am ştiut exact ce se întâmplă. Au fost nişte momente foarte tensionate, în timp ce aşteptam informaţii. În sfârşit, McRaven (n.r. coordonatorul acţiunii) a ieşit şi a declarat că a auzit cuvântul Geronimo. Acesta era codul că l-au prins pe bin Laden„, a declarat şeful CIA.

Întrebat câţi americani au pătruns în reşedinţa lui Osama, Panetta a răspuns: „Au fost 25, aduşi cu două elicoptere. A trebuit ca ei să spargă trei-patru ziduri ca să intre în reşedinţă, după care au urcat rapid la etajele superioare„.

De asemenea, şeful CIA a precizat că, deşi consilierii săi erau siguri „doar în proporţie de 60-80%” că bin Laden se află în Abbottabad, a decis să-i prezinte preşedintelui Obama planul de atac. Asta mai ales fiindcă dovezile erau cele mai solide din 2001 încoace, când bin Laden a fost văzut pentru ultima dată de trupele americane.

Panetta a lăudat Agenţia Naţională de Informaţii Geospaţiale pentru imaginile din satelit cu familiile din reşedinţă. Totuşi, şeful CIA a precizat: „Le-am tot spus să-mi facă rost de o poză cu un tip care seamănă cu bin Laden. Ei ne-au furnizat imagini ale curierului şi ale fratelui său, dar şi ale familiei lui bin Laden„.

Şeful CIA şi-a reamintit şi de momentele tensionate în care a aşteptat, alături de preşedinte şi de alţi oameni din stafful acestuia, veşti din Pakistan. „L-am întrebat pe McRaven ce naiba se întâmplă, iar când a spus Geronimo, tot aerul pe care îl ţinusem în piept a ieşit afară. După 15 minute, când elicopterele au părăsit reşedinţa, toată sala a izbucnit în aplauze„, a spus Panetta.

Cât despre lansarea unei fotografii care să-l înfăţişeze pe Osama bin Laden mort, Panetta a precizat:Este clar că guvernul a discutat modul cel mai bun în care să facă asta, deci nu cred că există vreo îndoială că, până la urmă, o fotografie va fi prezentată publicului„.

2 comentarii

digital 04-05-2011 - 21:26

vai de p..a voastra de handicapati si retardati care sunteti!

tanase marian 05-05-2011 - 12:46

pana nu dispare ticalosia din romania o sa traim an alerta domnilor,,…..mie trei colonei dr. de la spitalul m. i. i am gasit beti an cabinet ,nu m au tratat am o invaliditate,,.recent un derbedeu nedic bolnav psihic domnule sef al armatei basescu m a dat afara an strada cand i am spus drama suferita la spitalul m. i. asadar ce sa mai cred tara este deja distrusa nu a mai ramas nimic,,.. eu am lucrat la s. t. s. greu cu radiatii aveam si de la cet sud grupa doi de munca iar la sts grupa unu iar la recalcularea a 2070 roni mi s au furat bani si sunt gravboonav nu stiu nici numele medicului de familie,,. rusinecromani rusine romania ati jigodittara,,…………m. m. an rezerva tanase marian,,………..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult