Acasa Top SecretServicii secrete Directorul FBI avertizează

Directorul FBI avertizează

scris de D.S.S.
360 Afisari

Atacul organizaţiei Hamas împotriva Israelului va inspira cea mai gravă ameninţare teroristă împotriva SUA de la ascensiunea Statului Islamic, în urmă cu aproape un deceniu, a apreciat directorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI), Christopher Wray, audiat marţi în Congresul american, transmite Reuters.

Wray a afirmat că de la începutul conflictului israeliano-palestinian de luna aceasta, mai multe organizaţii teroriste străine au îndemnat la atacuri împotriva americanilor în Occident, ridicând semnificativ nivelul ameninţării reprezentate de extremiştii violenţi din Statele Unite.

„Acţiunile Hamas şi ale aliaţilor săi vor servi ca o inspiraţie de genul pe care nu l-am mai observat de când ISIS (organizaţia Statul Islamic – n. red.) şi-a lansat aşa-zisul califat în urmă cu câţiva ani”, a spus directorul FBI.

Wray a fost audiat de Comisia pentru Securitate Internă şi Afaceri Guvernamentale a Senatului, care urmăreşte ameninţările la adresa SUA.

Guvernul de la Washington a constatat, conform unor oficiali, o intensificare a ameninţărilor împotriva evreilor, musulmanilor şi arabilor americani, după începerea luptelor din Gaza.

Wray a reamintit că luna aceasta a crescut şi numărul de atacuri ale unor miliţii susţinute de Iran asupra bazelor militare americane din străinătate. De asemenea, a apreciat el, atacurile informatice împotriva SUA din partea Iranului şi a unor actori privaţi se vor agrava probabil dacă conflictul se extinde.

Reprezentanţa Iranului la ONU nu a răspuns imediat solicitării Reuters de a comenta afirmaţiile directorului FBI.

În cursul audierii, secretarul pentru securitate internă Alejandro Mayorkas a declarat că ura împotriva studenţilor evrei din SUA a contribuit la creşterea antisemitismului după ce a început războiul dintre Israel şi Hamas.

Casa Albă şi-a exprimat săptămâna aceasta îngrijorarea faţă de informaţii despre incidente antisemite în universităţile americane, unde tensiunile au determinat oficialităţile să întărească securitatea.

Marţi, la un summit pe tema ransomware (software nociv ai cărui autori solicită răscumpărări după blocarea datelor victimelor – n. red.) organizat de preşedinţia americană, procurorul general Merrick Garland a informat că a dat instrucţiuni Departamentului Justiţiei din subordinea sa să sprijine anchetatorii israelieni care investighează fluxurile financiare către Hamas, inclusiv cele care implică criptomonede.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS