Acasa Top SecretServicii secrete Directorul FBI, Christopher Wray, vizită fulger în România

Directorul FBI, Christopher Wray, vizită fulger în România

scris de D.S.S.
238 Afisari

Directorul Biroului Federal de Investigații a ajuns în România într-o vizită fulger. Oficialul s-a întâlnit în special cu șefii principalelor structuri din Ministerul Public.

Director al FBI încă din august 2017, Christopher A. Wray a făcut un tur de forță la București.

El s-a întâlnit la Ministerul Public cu procurorul general al României, dar și cu șefii principalelor direcții DIICOT, pe de o parte, dar și Direcția Națională Anticorupție și a discutat despre cooperarea dintre autoritățile judiciare de la București și Biroul Federal de Investigații din Statele Unite ale Americii, mai ales că între aceste instituții există deja o cooperare.

Însă și mai mult de atât, s-a ajuns la o înțelegere, cel puțin în cazul Direcției Naționale Anticorupție, șeful DNA, Marius Voineag, a ajuns la o înțelegere cu șeful FBI, prin care, pe de o parte, să existe o cooperare în materia schimbului de informații, câtă vreme se știe, agenții FBI există în întreaga lume, iar informațiile obținute de aceștia pot contribui la rezolvarea unor dosare de mare corupția instrumentate de DNA.

Pe de altă parte, ofițeri de poliție judiciară din Direcția Națională Anticorupție ar urma să fie școliți de agenții FBI în Statele Unite.

Asta va însemna că investigațiile de la București vor avea, de acum, inclusiv mijloace și mai ales metode folosite de agenția americană.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS