Acasa Top SecretServicii secrete Documente Snowden: SUA ar fi spionat Franta și Spania

Documente Snowden: SUA ar fi spionat Franta și Spania

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Jurnalistul Glenn Greenwald, a declarat miercuri, 9 octombrie, că analizează documente furnizate de  Edward Snowden, referitoare la spionajul SUA în Franţa şi Spania.

Documente Snowden: SUA ar fi spionat Franta și Spania

„Practicăm un jurnalism periculos (…). Eu voi continua să practic acest tip de jurnalism până la publicarea ultimului document„, a declarat Greenwald, în faţa unei comisii parlamentare din Brazilia. „Toate documentele pe care le deţin despre spionajul (american) în Brazilia, iar acum şi cele despre Franţa, le public” în ziare franceze şi spaniole, a declarat Greenwald, fără a oferi mai multe detalii referitoare la activitatea acestei comisii braziliene, care anchetează cu privire la activitatea serviciilor americane de informaţii în Brazilia.

Greenwald, jurnalist al cotidianului britanic The Guardian, a afirmat că are „nevoie de timp pentru a înţelege toate documentele”. „De îndată ce găsesc un document pe care îl consider interesant pentru a fi publicat, încep să lucrez la el pentru a informa publicul cât mai rapid posibil”, a adăugat el. Jurnalistul a subliniat că menţine un contact permanent şi aproape zilnic cu Snowden, în prezent refugiat în Rusia, pe care justiţia americană îl acuză de spionaj.

Conform mediafax, presa braziliană a publicat în ultimele săptămâni, datorită lui Greenwald, documente ale serviciilor americane secrete, cu privire la spionarea comunicaţiilor preşedintelui brazilian Dilma Rousseff, a milioane de brazilieni, precum şi a gigantului petrolier Petrobras. Potrivit lui Greenwald, Ministerul francez de Externe, de asemenea, a fost spionat de către serviciile de informaţii ale Statelor Unite.

2 comentarii

IngerAlbastru 11-10-2013 - 00:17

Parca s-a scris ca Germania a fost spionat, acum Franta cu Spania??? sa aibe valoarea germaniei aceste 2 tari 🙂 ca la tribunalul musulman unde 2 martori sint necesari sa creada cuvantul unei femei …

CONGO 11-10-2013 - 07:16

Eu nu cred ca a spionat. Poate ca s-a interesat un pic, ca nu e rau sa fie omu un pic si curios, dar de spionat, definitv nu si nu!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult