Acasa Top SecretServicii secrete Doi evrei au atacat cibernetic sistemul bancar din România

Doi evrei au atacat cibernetic sistemul bancar din România

scris de P.C.R.
11 afisari

Procurorii DICOOT și ofițeri de poliție din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat marți percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județului Ilfov, în cadrul unei acțiuni de destructurare a unei grupări transnaționale, formată din cetățeni israelieni și români, specializată în infracțiuni informatice și de spălare de bani, utilizând fonduri financiare substanțiale.

Doi evrei au atacat cibernetic sistemul bancar din România

Doi evrei au atacat cibernetic sistemul bancar din România

Potrivit unui comunicat al DIICOT, acțiunea a fost demarată la sesizarea Serviciului Român de Informații și cu suportul tehnic și informativ al acestuia.

Procurorii susțin că, în perioada octombrie 2014 — februarie 2015, cetățenii israelieni Iahr Giora și Azouri Oren Avraham au desfășurat activități infracționale pe linia agresiunilor de tip cibernetic asupra sistemului bancar național, utilizând mijloace tehnice cu un nivel ridicat de complexitate, în conivență cu entități infracționale din zona Orientului Mijlociu.

Acțiunile membrilor grupării criminale au afectat siguranța și integritatea datelor informatice din infrastructurile bancare naționale prin accesarea în mod clandestin a unor sisteme informatice și extragerea unor date stocate, prin folosirea unor aplicații de tip malware, special adaptate pentru realizarea scopului infracțional.

Perchezițiile au fost realizate cu sprijinul Jandarmeriei Române.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult