Acasa Top SecretServicii secrete Donald Trump conferă CIA autoritatea de a efectua atacuri cu drone

Donald Trump conferă CIA autoritatea de a efectua atacuri cu drone

scris de D.S.S.
9 afisari

Preşedintele Donald Trump a acordat Central Intelligence Agency (CIA) autoritatea de a efectua atacuri cu drone împotriva militanţilor suspecţi, scrie Wall Street Journal, menţionând oficiali SUA.

Decizia ar marca o schimbare de la politica fostului preşedinte Barack Obama de a limita rolul paramilitar al CIA, mai scrie ziarul.

Casa Albă, Departamentul SUA al Apărării şi reprezentanţii CIA nu au oferit vreun răspuns asupra acestui subiect.

Obama a încercat să traseze o serie de directive globale în privinţa utilizării atacurilor cu dronele pe măsură ce alte state şi-au dezvoltat propriile lor programe de atacuri cu drona.

SUA au utilizat pentru prima oară aeronave fără pilot dotate cu armament pentru uciderea suspecţilor militanţi de-a lungul anilor după atacurile din 11 septembrie, 2001, din New York şi Washington.

Atacuri ale aeronavelor tip dronă Predator şi Reaper, dotate cu proiectile şi rachte, împotriiva obiectivelor de peste hotare au început sub administraţia preşedintelui George W. Bush şi au fost continuate de către administraţia Obama.

Criticile privind programul de atacuri de la distanţă vizează întrebarea dacă acestea crează mai mulţi militanţi decât ucid. Cei care combat utilizarea atacurilor cu dronele invocă răspândirea organizaţiilor jiadiste şi a atacurilor militanţilor islamişti în lume ca dovadă că acestea ar putea exacerba problema.

În iulie, guvernul SUA şi-a asumat responsabilitatea pentru uciderea eronată a aproape 116 civili în atacurile cu drona din ţările cu care statul american nu se află în război.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult