Acasa Top SecretServicii secrete Două persoane, suspectate de spionaj pentru Rusia, arestate la Roma

Două persoane, suspectate de spionaj pentru Rusia, arestate la Roma

scris de D.S.S.
8 afisari

Un cetăţean portughez şi unul rus au fost arestaţi la Roma, fiind suspectaţi de spionaj, anunţă Eurojust, agenţia UE de cooperare judiciară, informează Reuters online.

Frederico Carvalhão Gil, agent dublu

Frederico Carvalhão Gil, agent dublu

Presa din Portugalia relatează că cetăţeanul portughez lucra pentru SIS, serviciul de informaţii de la Lisabona şi se suspectează că era agent dublu, furnizând Rusiei informaţii clasificate despre NATO şi Uniunea Europeană.

Procurorul general al Portugaliei a confirmat faptul că autorităţile de la Lisabona au solicitat arestarea celor doi, afirmând că ancheta sugerează că cetăţeanul portughez, în schimbul unor foloase materiale, a transmis informaţii unui „cetăţean străin suspectat de legături cu un serviciu de spionaj străin”.

Eurojust a mai anunţat că în afară de cele două arestări, în cadrul operaţiunii au mai fost efectuate şi o serie de percheziţii în Portugalia.

Potrivit publicaţiei italiane Exresso, citată de Sputnik News, Frederico Carvalhao Gil, un oficial al serviciul de informaţii portughez a fost prins vânzând informaţii secrete unui membru al serviciului rus de spionaj.

Presa italiană a anunţat că cei doi se află încă la Roma şi urmează să fie extrădaţi.

Ambasada Rusiei de la Roma a refuzat să comenteze informaţiile cu privire la arestarea la Roma a unui cetăţean rus acuzat de spionaj.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult