Acasa Top SecretServicii secrete Edward Snowden se va confesa Parlamentului European

Edward Snowden se va confesa Parlamentului European

scris de C.S.
6 afisari

Fostul analist al NSA Edward Snowden a acceptat invitația Parlamentului European de a răspunde întrebărilor eurodeputaților. El va da explicații legislativului european nu într-o conferință interactivă, așa cum ceruseră deputații, ci într-o apariție video înregistrată sau transcrisă. Indicațiile au fost trimise, de avocatul lui Snowden, Comisiei pentru libertăți civile a PE, într-o scrisoare obținută de ziarul El Pais.

Edward Snowden va răspunde întrebărilor Parlamentului European.

‘Domnul Snowden este pregătit să contribuie la o dezvăluire completă a situației și să ofere răspunsuri membrilor Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European’, dă asigurări avocatul Wolfgang Kaleck într-un text, fără antet sau semnătură, trimis de la Berlin legislativului european, în 6 februarie. În mesaj se arată că europarlamentarii nu trebuie să se aștepte să primească noi informații, dar se precizează că Edward Snowden este dispus să vorbească despre ‘autenticitatea documentelor și despre practicile instituționale’ ale NSA.

Posibilitatea de a dialoga cu fostul consultant CIA era condiția cerută de eurodeputații din Partidul Popular European pentru a vota în favoarea acestei intervenții. Răspunsul dat de avocatul lui Snowden — care a invocat motive de securitate pentru ca clientul său să nu vină în aulă ori să se conecteze direct — va modifica probabil votul PPE, care se va opune acum acestei intervenții. Se prevede însă ca ceilalți europarlamentari din LIBE (social-democrați, liberali, verzi și comuniști) să-și dea avizul pentru intervenția lui Snowden, indiferent de formatul acesteia.

Acestea vor fi primele explicații pe care Edward Snowden le va oferi unei instituții europene. Inițiativa de a i se da drept de cuvânt în Parlamentul European celui care s-a făcut vinovat de scurgerea unor informații de spionaj ale SUA a iritat profund Washingtonul, care îl consideră pe fostul analist un trădător și un infractor. Inițiativa a suscitat deja protestele congresmenilor americani care au venit la sfârșitul anului trecut la Bruxelles pentru a prezenta propria versiune a faptelor.

Coordonatorii grupurilor parlamentare în LIBE se vor reuni la 18 februarie pentru a decide data și formatul pe care i-l vor propune lui Snowden și pe care LIBE o va supune votului a doua zi. Intervenția nu va putea avea loc înainte de 12 martie, când toți eurodeputații vor trebui să decidă dacă este sau nu oportun să-l asculte pe fostul angajat al CIA. Cel mai probabil, inițiativa va fi aprobată.

Dincolo de răspunsurile pe care le va da Snowden, membrii LIBE au aprobat un raport foarte dur asupra gestionării cazului interceptărilor masive. Textul, redactat de laburistul britanic Claude Moraes, cere Comisiei Europene să suspende acordul SWIFT (schimb de date bancare personale între SUA și UE). Legislativul european bănuiește că acesta este canalul care a fost folosit pentru supravegherea cetățenilor europeni.

Parlamentul European este instituția care a dat cel mai tranșant răspuns spionajului american, chiar dacă este organismul care are cele mai puține competențe pentru luarea de măsuri în acest domeniu. Partidul Popular European, majoritar în legislativul european, nu sprijină ideea schimbului reciproc de date între UE și SUA în cadrul combaterii terorismului, fapt ce a pus sub semnul întrebării voturile cu care a fost aprobat textul (33 pentru, 7 împotrivă și 17 abțineri).

7 comentarii

salut 13-02-2014 - 17:23

Ultimele doua paragrafe sunt semnificative. PPE ( Partidul Pop.ular European) NU sprijina paraciunea la stapanii americani, dar voteaza pentru ea. Hahaha!
Te mai miri de afilierea politica a lui Basescu! Dementii, la dementi trag. Basistii nu se pun. Slugile isi urmeaza stapanul. Daca le zice Basescu, maine sunt membri ai Partidului Comunist Corean si toti jura ca din convingere.

ancuta 13-02-2014 - 19:18

esti bolnav din cauza necazurilor pe care ti le-ai facut singur! dai vina pe base si pe oamenii normali care-ti sunt -ca nivel al sanatatii- superiori clinic! nu te-a adus nimeni in halul asta de amaraciune si catraneala scarno prezervtiv!
puti!
hrana ti-e puroiul hemoroiDANVIOREL, scarno!
frustrarea ti-e amanta scarno!
boratul pe comments-uri ti-e sexul scarno!
lasitatea ti-e adevaratul curaj scarno!
SCARNA ti-e portofelul, scarno!
Mai putoi! Innumara-ti ixamplele de sanatate mentala proprie, cititule, verifica-ti corectitudinea scrierei si esprimarei si fa-ti o scurta si trista malahie.
Hai sictir bucata de om.
Punct

digital 13-02-2014 - 18:18

Inițiativa a suscitat deja protestele congresmenilor americani care au venit la sfârșitul anului trecut la Bruxelles pentru a prezenta propria versiune a faptelor.

foarte tare, adică versiunea boilor congresmani e mai plauzibilă decât a celui care este în cauză !?
te kci de râs cu proștii !

urbos 13-02-2014 - 18:47

Lindic e sigur ca versiunea boilor e aia buna.
Pana cand se sucesc boii…

ancuta 13-02-2014 - 19:15

Ce binefacere pentru frustratii astia ca au forum!
In viata lor n-au visat ca ar putea fi vreodata sefi! au fost doar sefuti!
Aici se poate: nevazut, necunoscut, tipa, urla, scoate clabuci, impresioneaza, se simte bine, in onirismul lui!
Ar trebui compatimiti?
Ne-nee!
Astia merita loviti peste bot imediat ce-l deschid!
Daca am fi fata in fata, concreti deci, iar nu virtuali, s-ar kk pe ei de rusine in micimea lor, dar asa in mediul oferit de forum isi permit orice!
Il cunosc bine pe prezervativul salut scarna zglobie!
Celelalte doua scarne (digital si urbos) ii sunt net inferioare ca si educatie, prin urmare ma gandesc cat de jos poate ajunge omul ca specie!
Astia ca ei trebuie rapid exterminati, impuscati, taiat capul, apoi groapa comuna, var nestins si apa, multa apa!
‘tu-le tatii in cur!

H2SO4 13-02-2014 - 23:55

„(Ce binefacere pentru frustratii astia ca au forum!
)”
…. ai vrut sa zici ceva – dar de mult timp se vede ca mesteci frunze de varza acra ___ hai skt!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-02-2014 - 09:32

@ Acidutzu sul phuriq
La anumite vietati , exista momente de …trecere de la faza larvara , con , gaza,etc.
Mai cunoastem fenomene asemanatoare si la hominizi, dimpotriva cu …inversari de ciclu ,sex …
Cazurile de fatza , nu se EXCLUD !
Faze intermediare , perpetue !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult