Acasa Top SecretServicii secrete Egipt: Mohamed Morsi susținut de militanți Al Qaida

Egipt: Mohamed Morsi susținut de militanți Al Qaida

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Militanţi Al Qaida ar fi aderat la protestul declanşat pe o perioadă nedeterminată în piaţa al-Nahda, din Cairo, ocupatǎ de susținǎtorii fostului președinte, Mohamed Morsi.

Egipt: Mohamed Morsi susținut de militanți Al Qaida (foto: barenakedislam.com)

Publicaţia egipteană Al-Masry Al-Youm care a fǎcut acest anunț  se bazează în relatarea sa pe discursul unui manifestant susţinut la tribună principală din piaţă. „Aderarea grupării Al Qaida la acţiunea de protest este necesară, pentru că aceşti oameni au o mare experienţă în probleme de organizare a apărării împotriva oricărui atac, la care ar putea fi expusă piaţa”, a explicat acesta, potrivit informațiilor prezentate de Agerpres.

În ultimele zile, potrivit unor martori, în al-Nahda a crescut numărul steagurilor negre ale Al Qaida, agitate în piaţă. Manifestanţii care ocupă piaţa au reuşit să ridice la limitele acesteia baricade din saci de nisip, cărămizi şi vergi metalice, care sunt aduse de camioane. În genere, în piaţă se poate pătrunde doar trecând câteva puncte de control amplasate şi păzite de protestatari.

Actualele autorităţi egiptene au cerut în mod repetat manifestanţilor de lângă moscheea Rabia al-Adawiya şi din zona Universităţii din Cairo să se disperseze pe la casele lor, dar protestatarii se supun doar liderilor Fraţilor musulmani, care zilnic fac apel prin intermediul Internetului să continue acţiunile de protest. Ministerul egiptean de Interne a avertizat deja că acţiunile de protest din Rabia al-Adawiya şi al-Nahda vor fi oprite prin forţă în zilele următoare.

1 comentariu

tomi 30-07-2013 - 23:55

Asa da, traiasca islamul, vesnica si unica credinta din lume. Islamisti din toate tarile uniti-va.!- in pastele mamilor voastre de bestii. Huhule, nu vrei sa mergi si tu sa-l susti pe murssi?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult