Acasa Top SecretServicii secrete Elveţia: Trei inspectori germani, acuzaţi de spionaj industrial

Elveţia: Trei inspectori germani, acuzaţi de spionaj industrial

scris de Stefan Galai
6 afisari

Elveţia acuză trei inspectori fiscali germani din provincia Renania de Nord-Westfalia, care au cumpărat, în urmă cu câţiva ani, un CD furat cu date referitoare la clienţi germani ai băncii Credit Suisse, de spionaj industrial.

bani-euroÎntre Elveţia şi Germania se înregistrează noi tensiuni, pe tema evaziunii fiscale, după ce autorităţile de la Berna au emis sâmbătă mandat de arestare pentru trei inspectori ai Fiscului german care au cumpărat, cu câţiva ani în urmă, un CD furat cu date referitoare la clienţi germani ai băncii Credit Suisse, informează Radio România Actualităţi.

Ministrul de finanţe al landului Renania de Nord-Westfalia a anunţat că va continua să achiziţioneze astfel de instrumente de combatere a evaziunii fiscale şi a acuzat autorităţile elveţiene de tentativă de intimidare.

Sâmbătă, procurorii elveţieni au emis mandate de arestare pentru trei inspectori fiscali germani din provincia Renania de Nord-Westfalia, acuzaţi de spionaj industrial, informează Der Spiegel.

Ştirea a apărut în contextul discuţiilor care au avut loc duminică între cele două ţări privind aplicarea unui acord referitor la taxarea fondurilor cetăţenilor germani din Elveţia.

Vestea privind mandatele de arestare pune în pericol acordul de prevenire a evaziunii fiscale, în prezent în curs de negociere.

Acordul în aşteptare stipulează ca Elveţia să impună taxe pe conturile deţinute de germani, în plus faţă de amenzi pentru bunurile nedeclarate, şi ar scuti ţara să dezvăluie identitatea clienţilor săi bancari valoroşi.

Prin acest acord, Berlinul speră să colecteze taxe neplătite estimate la o valoare între 130 şi 180 miliarde de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult