Acasa Top SecretServicii secrete Eurovision: Arsenalul capturat de serviciile azere antitero

Eurovision: Arsenalul capturat de serviciile azere antitero

scris de M.A.
7 afisari

Arsenal impresionant capturat de autorităţile din Azerbaidjan, care au anunţat miercuri că au dejucat o serie de atacuri teroriste la Eurovision.

MTN - Eurovision: Arsenalul capturat de serviciile azere antitero

MTN - Eurovision: Arsenalul capturat de serviciile azere antitero

„Obiectivul principal al grupului terorist era de a comite atentate la Baku în timpul Eurovisionului”, au anunţat autorităţile azere. „40 de membri ai acestui grup au fost arestaţi”, afirmă ministerul pentru Siguranţa naţională (MTN). „Grupul urmărea să organizeze un atentat în sala de concerte unde a avut loc concursul, dar şi alte patru atentate contra preşedintelui Ilham Aliev, posturi de poliţie, hoteluri în care erau cazaţi străini şi contra unor lăcaşuri de cult”, a precizat ministerul azer.

Pe lângă cele 40 de arestări, au fost confiscate 13 arme semiautomate, o mitralieră RPK, diferite tipuri de pistoale, 3 carabine, peste 3400 de cartuse de diferite calibre, 66 de încărcătoare pentru pistoale-mitralieră, 23 de grenade de tipul “RGD-5”, 26 de grenade de tipul “F-1” şi 3 grenade de tipul “RG-42”. De asemenea, au fost confiscate mai multe detonatoare de grenadă, modificate pentru folosirea la diferite tipuri de încărcături explozive, 2.352,22 grame de exploziv plastic, două containare cu aproximativ 20 de kg de susbstanţe explozive, 675 grame de calupuri TNT, 19 detonatoare electrice şi 48 de staţii de comunicaţii radio.

Au mai fost găsite echipamente militare interzise de legislaţia azeră, materiale de propagandă teroristă, scheme pentru fabricarea unor bombe şi jucării-capcană, dar şi un container cu bucăţi de metal, ce ar fi urmat să fie folosit ca şrapnel la producerea unor dispozitive explozive. „Ministerul Siguranţei naţionale a decis să nu dezvăluie această informaţie în timpul concursului Eurovision, pentru a nu crea panică în rândul cetăţenilor şi invitaţilor străini”, a explicat MTN.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult