Acasa Top SecretServicii secrete Exclusiv ZV. Patru candidaţi pentru funcţia de director al SRI

Exclusiv ZV. Patru candidaţi pentru funcţia de director al SRI

scris de Doru Dragomir
16 afisari

Potrivit unor informaţii neoficiale, obţinute de ziarul Ziua Veche, preşedintele Klaus Iohannis nu a luat încă o decizie finală privind persoana pe care o va nominaliza la conducerea Serviciului Român de Informaţii după demisia lui George Maior.

SRIŞeful statului a avut mai multe discuţii cu reprezentanţii vechiului PNL, care au avansat mai multe propuneri pentru postul de director al SRI. Nici liderii din Modrogan nu au stat prea mult pe gânduri şi au venit şi ei cu propuneri.

În cele din urmă, pe lista scurtă au rămas numai patru persoane. Este vorba despre George Scutaru, actualul consilier prezidenţial şi şef al Departamentului Securităţii Naţionale, europarlamentarul liberal Eduard Hellvig, Constantin Dudu Ionescu, fost ministru al Apărării şi de Interne, şi Mihai Răzvan Ungureanu, consilier personal al preşedintelui Klaus Iohannis.De menţionat faptul că, Dudu Ionescu este în cărţi şi pentru funcţia de consilier de stat şi director al Oficiului pentru Infomaţii Integrate din cadrul Departamentului Securităţii Naţionale

Indiferent de persoana pe care o va alege preşedintele Iohannis pentru a putea fi instalat în funcţia de director SRI, candidatul are nevoie şi de votul Parlamentului României, unde PSD are o majoritate suficient de puternică. În aceste condiţii, mai mult ca sigur că va exista o discuţie a şefului statului cu premierul Victor Ponta pe tema numirii noului director al SRI. Acest lucru ar putea avea loc chiar miercuri, 28 ianuarie 2015 cu ocazia consultărilor care vor avea loc la Palatul Cotroceni între Klaus Iohannis şi reprezentanţii partidelor şi formaţiunile politice din Parlamentul României.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult