Acasa Top SecretServicii secrete FBI l-a identificat pe asasinul jurnaliștilor James Foley și Steven Sotloff

FBI l-a identificat pe asasinul jurnaliștilor James Foley și Steven Sotloff

scris de D.S.S.
4 afisari

Asasinul jurnaliștilor americani James Foley și Steven Sotloff, ale căror execuții prin decapitare au fost revendicate de jihadiștii Statului Islamic (SI), a fost identificat, a anunțat joi directorul FBI James Comey, informează AFP.

FBI l-a identificat pe asasinul jurnaliștilor James Foley și Steven Sotloff

FBI l-a identificat pe asasinul jurnaliștilor James Foley și Steven Sotloff

„L-am identificat”, a declarat șeful poliției federale americane în fața presei, răspunzând la o întrebare asupra identității criminalului ce vorbea cu accent britanic și al cărui chip era ascuns în videoclipurile acestor asasinate. Comey a refuzat să ofere indicii asupra identității sau naționalității acestui călău. Organizația SI a revendicat decapitarea jurnalistului american James Foley la 19 august și decapitarea compatriotului acestuia Steven Sotloff pe 3 septembrie. Ei fuseseră răpiți în Siria.

Ambasadorul Marii Britanii la Washington a anunțat, la sfârșitul lunii august, că autoritățile britanice sunt aproape de identificarea asasinului, care apărea cu glugă și îmbrăcat în negru, adresând de fiecare dată amenințări lui Barack Obama dacă el va continua loviturile americane împotriva SI în Irak.

Un alt ostatic, britanicul David Cawthorne Haines, a fost apoi ucis în aceleași condiții, potrivit unui videoclip postat la 13 septembrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult