Acasa Top SecretServicii secrete Fiul generalului Pleşiţă s-a sinucis

Fiul generalului Pleşiţă s-a sinucis

scris de D.S.S.
5 afisari

Fiul fostului general de Securitate Nicolae Pleşiţă s-a sinucis în vila sa din Curtea de Argeş. Pompierii care au sosit la faţa locului au găsit un bilet în poartă pe care scria, „Nu intraţi, butelie deschisă”.

Fiul generalului Plesita s-a sinucis

Fiul generalului Plesita s-a sinucis

Pompierii au fost chemaţi, luni, la ora 16.15, la locuinţa lui Damian Pleşiţă pentru a stinge un incendiu care izbucnise în vila acestuia. Pompierii au fost întâmpinaţi la poartă de un bileţel pe care scria, „Nu intraţi, butelie deschisă„.
Anchetatorii au spus că este posibil ca bărbatul să fi dat drumnul la butelie, iar gazul acumulat să fi explodat când a aprins becul. În urma deflagraţiei, un zid al clădirii dărâmat şi s-a produs un incendiu.
După ce au stins incendiul, pompierii au găsit trupul bărbatului carbonizat.
Damian Pleşiţă avea 56 de ani şi locuia singur în casa lui din Curtea de Argeş. Vecinii au spus că acesta avea grave probleme cu plămânii şi că făcuse o depresie.
În urma cu câţiva ani, gospodaria generalului Pleşiţă a mai fost cuprinsă de un incendiu, dar a ars doar clădirea principală, cabana unde s-a produs acum incendiul nefiind afectată atunci.
Generalul de Securitate Nicolae Pleşiţă a murit în septembrie 2009, în urma unor afecţiuni cronice. Nicolae Pleşită, fost şef al DIE, a fost acuzat de terorism pentru că ar fi coordonat atentatul executat asupra clădirii postului de radio Europa Liberă în februarie 1981, când o parte din imobil a fost aruncată în aer, însă, dintr-o eroare, nu a fost afectată Secţia română, ci cea cehoslovacă. Ancheta a fost întreruptă în perioada 2000-2004, iar procesul a fost reluat de către un tribunal civil. Fostul torţionar din perioada comunistă a fost declarat nevinovat în respectivul dosar în luna martie 2009.El a murit la vârsta de 80 de ani, la capătul a trei luni petrecute într-un sanatoriu al Serviciului Român de Informaţii.

3 comentarii

Timotei 05-04-2011 - 07:22

Nici Crin Antonescu nu-i departe, pai dupa casatorie in toata regula cu Voiculescu, ce sa mai…………

Arhimede 05-04-2011 - 12:29

tu vorbesti? fostul adjunct al lui plesita?
faceai cafele lu’ carlos…

cetatean 05-04-2011 - 17:32

Vai saracul !!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult