Acasa Top SecretServicii secrete Forțele de securitate libaneze au dejucat un atentat împotriva lui Hariri

Forțele de securitate libaneze au dejucat un atentat împotriva lui Hariri

scris de D.S.S.
16 afisari

Forțele de securitate libaneze au dejucat în urmă cu câteva zile un atentat împotriva prim-ministrului țării, Saad Hariri, care a demisionat sâmbătă și a denunțat un complot vizând asasinarea sa, a informat postul de televiziune Al Arabiya, citat de EFE.

Postul saudit, de unde Hariri și-a anunțat demisia, a explicat că gruparea care pregătea atentatul a deconectat camerele de luat vederi de la turnurile de control care erau amplasate pe drumul pe care urma să circule coloana premierului, în Beirut.

Al Arabiya nu a dat mai multe detalii cu privire la tentativa de atentat și nici nu a citat surse.

Anunțându-și demisia din Riad, Hariri a declarat că Libanul trăiește un climat „similar” celui din 2005, în zilele anterioare asasinării tatălui său, premierul de la acea vreme, Rafic Hariri, ucis la 14 februarie 2005, într-un atentat cu camion-capcană la Beirut, soldat cu 21 de morți și peste 200 de răniți.

Tribunalul Special pentru Liban, care anchetează cazul, a acuzat cinci membri ai grupării șiite Hezbollah că au comis atentatul, însă gruparea refuză să-i predea pe cei cinci justiției internaționale, acuzând tribunalul că este un instrument în mâinile SUA și ale Israelului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult