Acasa Top SecretServicii secrete Forţele Speciale. Pentru cine răsună armele peste Prut? VIDEO

Forţele Speciale. Pentru cine răsună armele peste Prut? VIDEO

scris de M.A.
2 afisari

O premieră a avut loc săptămâna tercută, în Republica Moldova. Poligonul de la Străşeni al Centrului Antiterorist al SIS a răsunat de zgomotul armelor a cinci instituţii cu destinaţie specială.

Antitero SIS Alfa

Antitero SIS Alfa

Mai precis, pe 29 noiembrie, a avut loc exerciţiul antiterorist operativ – tactic “Forţele Speciale – 2011”. Exerciţiul cu tematică antiteroristă a întrunit concomitent în premieră Detaşamentul cu destinaţie specialăAlfa” al Serviciului de Informaţii şi Securitate, subdiviziunile specializate în asigurarea protecţiei demnitarilor R. Moldova ale Serviciului Protecţie şi Pază de Stat (SPPS), componentele Brigăzii de poliţie cu destinaţie specialăFulger”, Trupelor de carabinieri ale Ministerului Afacerilor Interne şi Batalionului cu destinaţie specialăFulger” al Armatei Naţionale.

Fortele Speciale 2011 1

Fortele Speciale 2011

Scenariul exerciţiului s-a bazat pe organizarea unei ambuscade de o grupare paramilitară şi anihilarea acesteia de trupele speciale. Conform scenariulu, în timpul deplasării pe un traseu internaţional, coloana unei delegaţii oficiale a fost atacat de o grupare extremistă. Pentru a obţine răscumpărarea şi eliberarea din detenţie a unor membri din această grupare, extremiştii au recurs la atac şi luare de ostatici. Grupul operativ a desfăşurat cu succes o operaţiune antiteroristă de eliberare a ostaticilor şi neutralizare a teroriştilor.

Fortele Speciale 2011 2

Fortele Speciale 2011

Surse din cadrul Centrului Antiterorist au comunicat că exerciţiul antiterorist operativ – tactic “Forţele Speciale – 2011” a avut câteva scopuri de bază: verificarea sistemului de reacţionare în situaţii de criză şi sporirea interoperabilităţii autorităţilor publice naţionale împuternicite cu prevenirea şi combaterea terorismului. Totodată, organizatorii au specificat că un accent deosebit în cadrul exerciţiului s-a pus pe organizarea activităţii grupului operativ de dirijare a operaţiei antiteroriste, verificarea mijloacelor tehnice speciale utilizate în cadrul acţiunilor antiteroriste, perfecţionarea potenţialului operaţional al detaşamentelor speciale şi pregătirea psihologică a efectivului acestor structuri întru realizarea sarcinilor în condiţii extreme.

Exerciţiul antiterorist operativ – tactic “Forţele Speciale – 2011” face parte din programul de activităţi privind implementarea politicii naţionale în domeniul antiterorismului. Obiectivul trasat este perfecţionarea interacţiunii dintre autorităţile abilitate şi verificarea capacităţilor de dirijare unipersonală a forţelor şi mijloacelor antrenate în desfăşurarea operaţiilor antiteroriste.

1 comentariu

romulus 05-12-2011 - 17:16

si de ce vorbesc ostasii nostri moldovenii nostrii in limba rusa? Alo, Base, Dungaciu, kakatii tradatori din SIE?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult