Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete FSB incearca sa isi spele reputatia prin scandalul cu Romania

FSB incearca sa isi spele reputatia prin scandalul cu Romania

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Intregul razboi diplomatic ruso-roman este, de fapt, incercarea Serviciul Federal de Securitate, fostul KGB, incearca sa isi spele reputatia, fapt care se vede din razboiul diplomatic cu Romania, sustine presa internationala.


Publicatia TIME estimeaza, de altfel, ca, prin expulzarile reciproce de diplomati si amenintarile facute, Moscova si Bucurestiul se afla la inceputul unui scandal de durata.

Canalul de stiri din Golf, Al Jazeera, a difuzat un material despre miza scandalului diplomatic declansat intre Moscova si Bucuresti, informeaza Realitatea.net. Potrivit unui politolog intervievat de acest post, FSB ar incerca sa-si spele reputatia patata de deconspirarea agentilor sai din Statele Unite. Descoperirea celor 10 agenti ‘adormiti’ ai FSB din Statele Unite a fost o teribila lovitura data prestigiului FSB. A demonstrat ca acestia nu erau cei mai buni, iar asta a surprins FSB-ul si a starnit critici puternice in interiorul Rusiei. Asa ca acum FSB-ul trebuie sa demonstreze ca face ceva pentru protectia Rusiei, in interiorul Rusiei.
Comentatorii de la Moscova evoca in continuare miza moldoveana, Portalul de analize Russia Profile scrie, intr-un amplu comentariu intitulat “spionaj dubios”, ca Romania si Rusia devin tot mai agitate inaintea referendumului care ar urma sa puna capat blocajului politic de 16 luni din Republica Moldova. In acest context, informatiile politice si economice despre Transnistria, ca si cele militare despre prezenta rusa in regiunea separatista sunt la fel de pretioase pentru Bucuresti ca si pentru Moscova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult