Acasa Top SecretServicii secrete UPDATE – Generalul Florian Coldea trece în rezervă

UPDATE – Generalul Florian Coldea trece în rezervă

scris de D.S.S.
11 afisari

UPDATE – Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că a semnat cele două decrete care îl privesc pe generalul Florian Coldea – eliberarea din funcție a acestuia și trecerea sa în rezervă.

„Este bine că în aceste zile s-a discutat despre serviciile secrete, despre locul și rolul lor în sistemul de securitate națională”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis a primit marți cererea privind trecerea în rezervă a generalului Florian Coldea.

florian coldea rezerva„Confirmăm că președintele a primit cererea”, a precizat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, a solicitat președintelui Klaus Iohannis trecerea în rezervă a generalului Florian Coldea, după ce acesta a cerut eliberarea din funcție.

Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, a solicitat președintelui Klaus Iohannis trecerea în rezervă a generalului Florian Coldea, după ce acesta a cerut eliberarea din funcție, informează un comunicat al SRI.

Potrivit sursei citate, motivele pentru care Coldea a făcut acest gest „țin de demnitatea și onoarea militară și de riscul afectării grave a instituției”.

SRI precizează că în urma verificărilor efectuate de comisia constituită potrivit cadrului normativ intern a fost întocmit un raport care „clarifică toate aspectele vehiculate în spațiul public” privind activitatea generalului Coldea, dar și „alte aspecte care țin de activitățile unor cadre ale serviciului care au fost vehiculate public”.

După cum menționează sursa citată, investigația privind afirmațiile din mass-media din ultima perioadă a fost „complexă” și „minuțioasă”.

„Persoanele verificate au oferit tot sprijinul, au prezentat documentele necesare și au răspuns complet tuturor întrebărilor. În concluzia raportului, prezentat într-o ședință a Biroului Executiv al SRI, comisia specială a precizat că din activitatea domnului Coldea, supusă verificării, nu au rezultat elemente care să se constituie în încălcari ale legii sau normelor interne în vigoare. După prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea în funcție a domnului general-locotenent Florian Coldea„, se arată în comunicat.

În cadrul ședinței respective, Coldea a solicitat directorului SRI, Eduard Hellvig, „eliberarea din funcție și punerea la dispoziția și nevoile instituției, după aproape 12 ani de când exercită aceasta funcție”.

„Prim-adjunctul directorului a prezentat motive ce țin de demnitatea și onoarea militară și de riscul afectării grave a activității instituției. În acest sens, directorul SRI a solicitat președintelui României trecerea în rezervă a domnului general-locotenent Florian Coldea. Atribuțiile funcției de prim-adjunct al directorului au fost preluate de domnul Eduard Hellvig, directorul SRI”, precizează sursa amintită.

Totodată, SRI afirmă că va rămâne ferm în ceea ce privește procesul de transparentizare instituțională, de respectare a procedurilor de evaluare și control intern.

SRI își reafirmă determinarea de a îndeplini asumat misiunile sale, în parteneriat cu toate instituțiile naționale și internaționale cu care colaborează pentru apărarea intereselor de securitate națională și protejarea cetățenilor români, la standarde euro-atlantice de profesionalism”, conchide comunicatul instituției.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult