Acasa Top SecretServicii secrete Generalul Petraeus, pe lista lui Osama

Generalul Petraeus, pe lista lui Osama

scris de D.S.S.
4 afisari

Generalul David Petraeus, nominalizat de Barack Obama la conducerea Agenţiei Centrale Informaţii (CIA), este singura persoană nominalizată de Osama ben Laden în materialele confiscate în raidul în care liderul terorist a fost eliminat.

David Petraeus

Petraeus era „singura persoană nominalizată” în documentele pe care forţele SEAL le-au luat din complexul lui ben Laden din Abbottabad, la aproximativ 80 de kilometri de capitala pakistaneză, a declarat senatorul republican din North Carolina Richard Burr, în cadrul şedinţei Senatului privind confirmarea generalului ca director al CIA, potrivit Wall Street Journal.

Burr, membru al Comisiei de Informaţii, nu a spus dacă documentele lui ben Laden specificau dacă Al-Qaida a avut un plan prin care să încerce să îl omoare pe Petraeus. Dar, senatorul a sugerat că ar fi „înţelept” ca generalul să se ocupe de detaliile securităţii sale, la sediul CIA, în Langley. „Va exista securitate furnizată de Agenţie”, i-a răspuns Petraeus.

Membrii Comisiei de Informaţii au fost informaţi în legătură cu detaliile raidului de la 2 mai, în care a fost eliminat ben Laden. Burr a declarat că Petraeus, comandant, în prezent, al forţelor aliate din Afganistan, a fost singurul al cărui nume era menţionat în ascunzătoarea lui ben Laden, ceilalţi oficiali, inclusiv preşedintele Barack Obama, fiind menţionaţi prin titlu.

Audierea a acoperit o serie de subiecte legate de CIA, de la raidurile cu avioane fără pilot în Afganistan, la probleme referitoare la deţinuţi. Generalul Petraeus urmează să dezvolte planuri pentru interogarea deţinuţilor care deţin informaţii despre o ameninţare iminentă, dar şi cu privire la locul unde vor fi transferaţi deţinuţii, dacă închisoarea militară de la baza de la Guantanamo (Cuba) va fi închisă.

16 comentarii

YAAKOV 24-06-2011 - 18:53

CIA trebuie sa fie condusa de intelectuali, de oameni educati si cu o viziune cu bataie lunga, nu de „buldozeristi”. Am mai vazut un tinichigiu (Leonid Brejnev) care a condus URSS-ul si a dus la stagnare economica si in domeniul stiintific.

Cercul 24-06-2011 - 18:59

Dar cum de ti-ai schimbat pozitia si nu mai esti contra filosofilor? Mai inainte erai tovaras de lupta cu Basescu contra intelectualilor si insistai ca scoala sa fie uzina.

YAAKOV 24-06-2011 - 19:17

Asta este impresia ta. Intotdeauna i-am apreciat pe intelectualii adevarati. Dar nu-i suport pe cei care se screm sa mimeze ca ar gandi si care ocupa posturi in invatamant si in alte domenii, pe baza unei diplome si a datului din coate.
Iar teoria trebuie sa se aplice, sa produca bani si sa permita statului sa-i plateasca pe intelectualii adevarati.

Ciu Huhu 24-06-2011 - 20:54

Acilea-s de acord cu matale.

YAAKOV 24-06-2011 - 19:19

Filosofii de la noi sunt similari cu activistii de partid. Inainte de ’90 predau „socialismul stiintific” si teoriile lui Marx si Engels.

Cercul 24-06-2011 - 20:17

Marx este un filosof avea chiar doctorat in asta. Era normal sa se predea. Ceea ce spui e ridicol, ca in Germania nazista care interzisese anumite teorii in fizica pentru ca aveau drept autori evrei. In anumite epoci istorice unii autori sunt interzisi pentru ca nu convin sistemului.
Similari…atunci tehnicienii chiar erau omul de tip nou.

YAAKOV 24-06-2011 - 20:35

Iar o luasi pe aratura. Am zis eu ceva despre evrei, sau te simti cu musca pe caciula ? Filosofii de la noi ne prezentau teoriile lui Marx ca pe o propaganda comunista, ca justificare a sistemului. De fapt aplicarea marxismului s-a facut deformat. Mafia nu a disparut sub comunisti, doar s-a adaptat la noile conditii.

urbos 24-06-2011 - 22:07

Cum e iacove aplicarea marxismul corect?

Si cercule, apropo de ji dani, ei sint aia care au aplicat, „muncitorii industriali” au ascultat.
Auzi la el, „muncitorii industriali”, hahahaha!

YAAKOV 25-06-2011 - 07:20

Comunismul a fost o utopie, pentru cei care au crezut in el. Ar fi trebuit sa fie un sistem meritocratic, in care fiecare sa ocupe un loc in societate pe baza pregatirii si muncii efectuate in folosul comunitatii. Dar a fost repede deturnat de la directia initiala, Stii bine cat de mult se luptau toti sa-si dea copiii la meditatii, ca sa faca o facultate si sa ocupe (fara merite deosebite) un loc caldut. Posesia unei diplome era echivalenta cu „o proprietate” de unde iti vin bani fara sa muncesti. Acest narav nu a disparut nici acum, la peste doua decenii de la picarea comunismului. Nu vezi cat se screm toti sa puna mana pe o diploma universitara, dar fara sa invete ceva ? Ba mai mult, fenomenul a fost amplificat chiar de PNL, care sub luminata si inteleapta conducere a lui Tariceanu a dat o lege prin care angajatii „cu studii” sunt platiti mai bine decat cei care au numai liceul, chiar daca fac aceeasi munca. O secretara de la o scoala se duce si „face o facultate”, dupa care automat ii creste salariul, desi activitatea ei nu s-a schimbat cu nimic. Nu conteaza de unde iei diploma si in ce profil, diploma sa ai.

Cercul 24-06-2011 - 20:47

Si cine a aplicat marxismul, nu muncitorii industriali ce devenisera noii oameni politici? Gheorghiu Dej era un electrician nu un poet. Uite asa mafia nu a disparut, pentru ca avea protectie inalta, stiindu-se faptul, muncitorii sunt hoti de profesie.
Eu am dat un exemplu. S-a intamplat sa fie cu o minoritate vazuta negativ.

YAAKOV 25-06-2011 - 07:05

Intelectualii sunt de o mie de ori mai perversi decat muncitorii. Un escroc cu carte, care este capabil sa elaboreze un plan incalcit, este mai periculos decat unul care aplica „un rationament de ordinul intai”.
Adevarul este ca prin anii ’50-’60, cand multi dintre primari erau muncitori, orasele aratau bine. Oamenii astia simpli stiau de unde au plecat si se ingrijeau, cat de cat, sa le fie bine celor care muncesc.
In schimb prin anii ’80, cand la conducere erau cei „cu carte”, niste semidocti care nu cunoscusera munca, mafia a inflorit. Totul se vindea pe sub mana, nu se mai interesa nimeni de cum aratau orasele (nu se mai plantau flori prin parcuri, nu mai functionau fantanile arteziene, totul era in degradare).

Cercul 25-06-2011 - 11:01

Ai schimbat macazul ca ti-am demonstrat ca n-ai dreptate. Acum zici ca muncitorii conduc mai bine, mai inainte ca duceau imperiile de rapa.

YAAKOV 25-06-2011 - 11:49

Mai Bleamba, oamenii simpli fac greseli din lipsa educatiei, dar sunt mai corecti tocmai pentru ca sunt naivi. Dar cu escrocii cu ceva carte e de spaima. Astia nu se pot numi intelectuali, pentru ca nu produc nimic in stiinta sau in arte. Sunt ca tine, paraziti cu ifose.

Cercul 25-06-2011 - 13:10

Da pe voi oamenii muncii v-au speriat intodeauna oamenii cu scoala pentru ca gandeau la nivel inaccesibil si erati depasiti. Asa cum si tu te-ai simtit depasit cand te-am demascat ca nu esti prof de fizica si ai incetat sa mai scrii sub numele de M_D_L. Nu aveti argumente in dialog si recurgeti la argumente fizice, dar noi va punem la punct si la acel capitol (vezi Stoenesti), si va trimitem unde va e locul la grajd.

YAAKOV 25-06-2011 - 14:28

Esti dus(a) cu pluta.

Cercul 25-06-2011 - 14:41

Ce te ma chinui? Du-te si plange linistita ca ti-am dat drumul, blondo.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult