Maior arată cu degetul spre guverne. 190 rapoarte Oltchim | Ziua Veche
Acasa Top SecretServicii secrete UPDATE Maior arată cu degetul spre guvernele anterioare. 190 de rapoarte privind Oltchim. Ce zice şi Meleşcanu

UPDATE Maior arată cu degetul spre guvernele anterioare. 190 de rapoarte privind Oltchim. Ce zice şi Meleşcanu

scris de M.A.
0 afisari

UPDATE 13.25: Directorul SIE, Teodor Meleşcanu, a afirmat că Oltchim este o temă care poate afecta securitatea naţională şi este „firesc ca decidenţii politici să încerce să cunoască cât mai multe lucruri pentru a putea adopta deciziile corecte”. De asemenea, Teodor Meleşcanu a declarat vineri că SIE a realizat informări pe Oltchim ca urmare o solicitărilor oficiale ale Guvernului, precizând că în continuare există investitori strategici interesaţi, sugerând că ar urmări un preţ mai mic printr-un intermediar.

Meleşcanu şi Maior au făcut declaraţiile la lansarea volumului “Cunoaştere strategică în zona extinsă a Mării Negre”, autori George C. Maior şi Sergei Konoplyov, editura RAO, în colaborare cu Harvard Kennedy School.

George Maior arată cu degetul: SRI a transmis aproximativ 190 de rapoarte pe tema Oltchim, în ultimii ani. Toate guvernele au cunoscut foarte bine situaţia combinatului.

George Maior arată cu degetul spre guvernele anterioare. 190 de rapoarte privind Oltchim

George Maior arată cu degetul spre guvernele anterioare. 190 de rapoarte privind Oltchim

„S-au transmis rapoarte în privinţa Oltchim de foarte multă vreme de către SRI, aproximativ 190 de rapoarte în decursul anilor şi situaţia de acolo a fost foarte bine cunoscută de toate guvernele”, a declarat vineri George Maior.

„Sunt rapoarte secrete şi bineînţeles că nu am să discut acest lucru, dar situaţia referitoare la Oltchim a fost dintotdeauna cunoscută”, a explicat George Maior, potrivit Agerpres şi Mediafax.

Întrebat cum vede intenţia premierului Victor Ponta de a face publice o serie de rapoarte ale SRI privind Oltchim, George Maior a răspuns: „Este dificil să faci public un raport fără să-l desecretizezi, lucru care se desfăşoară în anumite condiţii, şi nu cred că e cazul de acest lucru, astfel încât misiunea unui serviciu secret este de a transmite informaţii secrete, nu de a transmite informaţii publice”.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat. Premierul Victor Ponta a declarat, joi seară, într-o emisiune la România TV, că serviciile secrete i-au furnizat informaţii cu privire la Oltchim, lucru pe care probabil l-au făcut şi pentru guvernele Boc şi Ungureanu.

‘Sunt absolut convins că s-au primit (informări – n.r.), s-au transmis. Eu ştiu câte am primit eu. Nu cred că deodată numai eu am primit şi domnul Boc, de exemplu, nu a primit sau domnul Ungureanu. S-au dat toate notele. Ştiţi că sunt pe diferite categorii. Se scrie acolo: ‘către primul-ministru’, ‘către consilierul prezidenţial de domeniu’, ‘către ministru’ – dacă e vorba de Oltchim la ministrul economiei, dacă e vorba de ceva de politică externă către ministrul de externe şi consilierul prezidenţial pe politică externă’, a explicat Ponta.

3 comentarii

Europeanuul 28-09-2012 - 13:32

Ciolanul a fost mereu in curtea guvernantilor (ei stiau si fara rapoartele SRI cine, ce si cat capuseaza)

http://pesurse.ro/#/2012/09/27/exclusiv-dovada-c-n-spatele-lui-dan-diaconescu-est.html

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-09-2012 - 15:37

Exista oare cineva care sa RECUNOASCA dintre guvernele boc si mru , in frunte cu acest IMPOSTOR ,aceasta PIAZA- REA numita traian basecu ! Ce a-ti facut BINE in timpul mandatelor voastre ! V-ati IMBOGATIT distrugand ROMANIA si acest POPOR ! VETI PLATI cu VARF si INDESAT !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-09-2012 - 15:43

Aveti si ,,REZULTATE ” incontestabile domnilor guvernanti boc si mru :Un medic acuză: Zeci de pacienţi au murit
Acasă » Actualitate

Zeci de pacienţi aflaţi pe listele de aşteptare au decedat din martie 2011, când au fost oprite transplanturile de cord, odată cu desfiinţarea Institutului de Boli Cardiovasculare din Târgu Mureş, a declarat, joi, prof. dr. Radu Deac. Pacienţii au murit deşi existau bani pentru aceste intervenţii, potrivit medicului.

„La 9 martie 2011, printr-o hotărâre de guvern ridicolă, pentru care sunt responsabili primul ministru şi ministrul Sănătăţii de atunci, a fost desfiinţat singurul institut din România unde erau făcute operaţii pe cord la nou-născuţi şi sugari. Totodată, până în martie 2011, în Institutul de Cardiologie din Târgu Mureş se făceau transplanturile de cord, operaţii care se mai realizau numai în Bucureşti, de către doctorul Brădişteanu”, a declarat Deac.

Medicul a mai precizat că, dacă inima nu a fost recoltată, deşi întrunea condiţiile pentru transplant, iar celelalte organe au fost prelevate, înseamnă că aceasta a fost, practic, aruncată. „Sute de bolnavi cu insuficienţă cardiacă, printre care şi copii, aşteapă un transplant de cord. Un copil de trei ani a fost primul din ţară cu transplant, dar mulţi alţii încă mai aşteptă o inimă care să le salveze viaţa”, a adăugat medicul.

Potrivit medicului, după oprirea operaţiilor de transplant de cord, care erau oricum în număr mic, de ordinul zecilor, comparativ cu cele de ficat, de ordinul sutelor, şi cu cele de rinichi, de ordinul miilor, zeci de suferinzi cu boli de inimă, aflaţi pe listele de aşteptare pentru transplant, au murit.

Viitor sumbru

„Din păcate, din 1 octombrie, nu se va mai face nicio urgenţă de nou-născut şi sugar în clinicile din Târgu Mureş. Aprovizionarea este un dezastru. Pe primele şase luni, nu s-a cumpărat niciun reactiv pentru testarea histocompabililităţii pentru transplant. Au plecat asistente, iar de la 1 octombrie pleacă cei doi anestezişti de la transplant şi un medic pediatru. Aceasta este consecinţa reformei la spitale: un eşec. Practic, niciun copil nu va mai putea fi operat în Târgu Mureş”, a adăugat prof. dr. Radu Deac, prezent la Congresul Romtransplant de la Bucureşti.” Veti PLATI ! Cu VARF si INDESAT !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult