Acasa Top SecretServicii secrete Georgia: 4 jurnalişti arestaţi pentru spionaj. Inclusiv fotoreporterul lui Saakaşvili

Georgia: 4 jurnalişti arestaţi pentru spionaj. Inclusiv fotoreporterul lui Saakaşvili

scris de M.A.
3 afisari

Patru fotoreporteri, printre care şi cel care lucra pentru preşedintele georgian Mihail Saakaşvili, au fost arestaţi pentru spionaj, a anunţat joi Ministerul georgian de Interne, într-un comunicat, citat de AFP.

Patru fotoreporteri arestati in Georgia pentru spionaj (foto interpressnews.ge)

Patru fotoreporteri arestati in Georgia pentru spionaj (foto interpressnews.ge)

‘Deţinuţii sunt acuzaţi că au lucrat sub acoperire pentru serviciile de informaţii ale unei ţări străine, împotriva intereselor Georgiei‘, potrivit comunicatului, transmite Agerpres.

Printre deţinuţi figurează şi fotograful personal al lui Mihail Saakaşvili, Irakli Gedenidze, soţia sa Natia Gedenidze (fotoreporter), Zurab Kurtsikidze, angajat al agenţiei EPA, şi Giorgi Abdaladze, aflat pe ştatul de plată al serviciului de presă al MAE georgian.

Shaskh Aivazov, care lucrează pentru agenţia de presă Associated Press, a fost la rândul său reţinut, dar a fost eliberat rapid, se precizează în comunicat. Autorităţile georgiene nu au menţionat pentru moment pentru ce serviciu secret lucrau fotoreporterii arestaţi. Toate cazurile de spionaj din ultimii ani înregistrate în Georgia au fost legate de Rusia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult