Acasa Top SecretServicii secrete Geronimo i-a pus cruce lui Osama

Geronimo i-a pus cruce lui Osama

scris de D.S.S.
2 afisari

Mesajul exact care a anunţat la Washington succesul operaţiunii de anihilare a lui Osama bin Laden a fost: „Geronimo-E KIA”, însemnând „Bin Laden –  Enemy Killed in Action” (inamicul ucis în operaţiune). 

Obama a urmarit omorarea lui Osama in direct (Official White House Photo- Pete Souza)

Obama a urmarit omorarea lui Osama in direct (Official White House Photo- Pete Souza)

GERONIMO , numele operaţiunii antitero din nordul Pakistanului, nu a fost ales întâmplător. Geronimo a fost lider şi vraci al triburilor Chiricahua care a luptat câteva decenii (secolul al XIX-lea) împotriva expansiunii SUA în zonele locuite de apaşi.
Preşedintele Barack Obama a urmărit în direct, la Casa Albă, uciderea lui Osama bin Laden în oraşul Abbottabad, din nordul Pakistanului. După minute de încordare, lui Obama i s-a transmis că „Geronimo“, numele de cod dat de serviciile secrete operaţiunii de anihilare a liderului Al-Qaida, a reuşit iar Osama bin Laden este mort.
Teama era palpabilă. Minutele păreau lungi ca nişte zile. Preşedintele era foarte îngrijorat de securitatea echipelor noastre” de pe teren, a povestit presei – extrem de plastic – John Brennan, consilierul lui Obama pentru combaterea terorismului. Fost membru al CIA, consilierul a oferit presei mai multe detalii privind pregătirea asaltului şi a atacului propriu-zis asupra vilei din oraşul Abbottabad, unde se ascundea liderul Al-Qaida.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult