Gheorghe Rotaru, fost şef DGIA, consilier prezidenţial Antonescu | Ziua Veche
Acasa Top SecretServicii secrete UPDATE Gheorghe Rotaru, fost şef DGIA, consilier prezidenţial al lui Crin Antonescu

UPDATE Gheorghe Rotaru, fost şef DGIA, consilier prezidenţial al lui Crin Antonescu

scris de L.M.
85 afisari

UPDATE 13.55: Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, Gheorghe Rotaru a fost numit în funcţia de consilier prezidenţial – Departamentul Securităţii Naţionale. De asemenea, Vasile Enache a fost numit în funcţia de consilier prezidenţial – Cancelaria Prezidenţială. Un al treilea decret vizează numirea lui Daniel Barbu în funcţia de consilier prezidenţial – Departamentul de Analiză Politică.

Preşedintele interimar Crin Antonescu i-a numit în funcţiile de consilieri prezidenţiali pe Gheorghe Rotaru şi pe Vasile Enache, aşa cum reiese din două decrete publicate marţi în Monitorul Oficial nr. 555/7.VIII.2012.

Gheorghe Rotaru consilier prezidential la Crin Antonescu

Gheorghe Rotaru, fost şef DGIA, consilier prezidenţial al lui Crin Antonescu

Gheorghe Rotaru este fost sef al Directiei Generale de Informatii a Apărării (DGIA). La sfarsitul lunii septembrie 2004, dupa aparitia in presa a unui document al MApN referitor la colaborarea lui Traian Basescu cu Securitatea, Traian Băsescu acuza DGIA de implicare politica. „Semnalizez acest pericol si avertizez public ca serviciile de informare s-au amestecat in campania electorala. E vorba de Serviciul de informatii al Armatei”, spunea atunci Băsescu.

Potrivit lui Mugur Ciuvică, prin adresa nr. DGZ- S/92 din 28 iulie 2004, trimisă de generalul locotenent Gheorghe Rotaru, şeful Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA), generalului de brigadă dr. Gheorghe Nicolaescu, şeful Direcţiei Siguranţă Militară, se solicită identificarea în arhiva MApN a documentelor care privesc colaborarea lui Traian Băsescu cu Securitatea. Adresa nr. 0860 din 16 august 2004, trimisă de generalul de brigadă dr. Gheorghe Nicolaescu, şeful Direcţiei Siguranţă Militară, generalului locotenent Gheorghe Rotaru, şeful DGIA, confirma colaborarea lui Traian Băsescu cu Direcţia a IV a Securităţii (Contrainformaţiile Militare).

Gheorghe Rotaru – După absolvirea Şcolii de ofiţeri, a îndeplinit funcţiile de comandant de pluton, companie, şef de stat major la Batalionul de Transmisiuni, ofiţer cu operaţiile de transmisiuni la două comandamente de armată, ofiţer cu operaţiile trupelor de transmisiuni.

În perioada 1990-1993 a fost Ataşat militar, aero şi naval al României la Londra . Apoi îndeplineşte funcţia de şef al Direcţiei Analiză Politico-Militară şi Relaţii Internaţionale (1993-1995), în această perioadă fiind avansat general maior. Între anii 1996-1999 a îndeplinit funcţiile de locţiitor al secretarului de stat pentru Politica de Apărare şi reprezentant al României la Cartierul general NATO, în această perioadă fiind avansat general de divizie.

Începând din 15 iulie 1999, pînă la 2 octombrie 2005, Gheorghe Rotaru a îndeplinit funcţia de director general al Direcţiei Generale de Informaţii a Aapararii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, în această perioadă fiind avansat general de corp armată şi general de armată. La 3 octombrie 2005 a fost trecut în rezervă.

9 comentarii

justp 07-08-2012 - 13:15

Oare cat de prost poti fi ca presedinte chiar si interimar sa-ti ei consilier un dinozaur …. astia chiar n-au minte deloc !

G.I. 07-08-2012 - 14:09

generalul Gheorghe Rotaru este membru in sindicatul d-nului Dogaru cu care USL a semnat faimosul acord.

Anafura 07-08-2012 - 14:23

Nu este prost deloc. Rotaru are dosarul lui Traian Băsescu. În original.

tomi 07-08-2012 - 20:04

In Romania stiam ca ofiterii de rang superior adica incepind de la colonel in sus ieseau la pensie la 45 de ani. Domnia sa dinosaurul,generalul Gheorghe Rotaru are impliniti 70 de ani, cel putin asa arata, vad ca cineva a uitat sa-l trimeata la pensie, iar el senilul uita sa contesteze, ca nici virsta nu si-o mai aminteste.

BULA 07-08-2012 - 20:18

Asa stiam si eu. Am fost coleg de facultate cu unul care a trecut la SRI dupa ’89, daca n-o fi fost securist de la inceput. Acum este pensionar „nesimtit”, desi eu mai am mult de tras pana la pensie.

digital 07-08-2012 - 21:11

păi numai niște boi ca voi puteau ști ”după ureche”!
doi cretini de-aceeași nație retardată!

digital 07-08-2012 - 21:46

ciumecule patentat,în cazul tău nici nu e necesar să-mi dau cu părerea,evidența…”vorbește”!
hahaha!
dreq de handycapat!

Liviu 07-08-2012 - 21:23

Uite asa incetul cu incetul iese la iveala implicarea armatei in tot ceea ce a insemnat securitate si lovitura de stat ! Daca mai este cineva care nu crede acest lucru ?! Ca doar acei „teroristi” nu or fi fost niste simpli „securisti” … Ma intreb cand o sa sparga buba si cand vom afla (daca vom afla vreodata) cum a stat treaba, care a fost scenariu, cum au trecut de la planul „A” la planul „B”, cum a fost cu „Frontul” ala care functiona de mai inainte de decembrie 1989 si tot felul de astfel de lucruri !?

Cercul 07-08-2012 - 22:51

Antonescu ar fi bine sa-l condamne pe Basescu, daca nu vrea sa se trezeasca a cade in hau la mini referendum. Ceva acte de tradare, ca Basescu pare a fi securist suta in suta nu un securist vopsit, dupa cum pune amenintari la ministru, la CCR. Am impresia ca are si studii de drept, ca toti securistii, si vrajeala cu modestia ca e doar marinar e ca sa-si ascunda pedreeul. Bineinteles, ca multi ci-sti de la armata au sa sara in sus, dar asta e adevarul: ei nu-s decat niste militieni din armata.
Oricum crucial este cat de multa trecere are Antonescu la americani sa-i obtina dosarul lui Basescu ca baza de plecare pt ce am zis. Sa nu se astepte la el de la armata, ca si astia sunt tot niste juristi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult