Acasa rss 1asig Hackerii armatei chineze atacă industria spaţială occidentală

Hackerii armatei chineze atacă industria spaţială occidentală

scris de Z.V.
6 afisari

O unitate a armatei chineze a lansat o campanie de piratare informatică pentru a intercepta comunicaţiile prin satelit occidentale şi a afla secretele industriei lor spaţiale, a anunţat marţi o companie americană de securitate informatică.

Hackerii armatei chineze atacă industria spaţială

Hackerii armatei chineze atacă industria spaţială

Această piratare s-a dezvoltat după inculparea de către Statele Unite în mai a cinci militari chinezi pentru „piratare informatică” şi „spionaj economic„, a precizat Crowdstrike.

Această unitate cu sediul în Shanghai (estul Chinei) este un „grup de inamici hotărâţi” care operează cel puţin din 2007, trimiţând email-uri vizând serviciul de mesagerie al Microsoft Outlook, programul Adobe Reader şi alte programe, a precizat Crowdstrike.

Strategia sa constă în a trimite mesaje pornind de la o adresă aparent inofensivă, mike.johnson_mj@yahoo.com de exemplu, cu invitaţii false, în speranţa că utilizatorii deschid din neatenţie, ceea ce le permite hackerilor să acceadă la conţinutul calculatorului.

Un ataşament trimis la centrul spaţial din Toulouse, în Franţa (sud-vest) făcea publicitate la un curs de yoga ce promova o „metodă universală pentru a te cunoaşte mai bine (…) şi pentru a cunoaşte Universul şi zeii, aşa cum recomanda Socrate!”.

Militarii chinezi au ca scop „să obţină secrete economice sau brevete legate de tehnologiile din sectorul apărării” în scopul „supravegherii spaţiului, detectării şi interceptării comunicaţiilor prin satelit”.

Crowdstrike a reuşit, prin aceste false adrese de email, să ajungă până la blogul unui bărbat în vârstă de 35 de ani, numit Chen Ping, care afirmă că lucrează pentru „armată/poliţie” şi care publică pe blogul său fotografii aparent ale lui, participând la exerciţii militare sau îmbrăcat în uniformă.

Compania a legat activităţile sale de unitatea chineză 61486, localizată într-un imobil din nord-estul oraşului Shanghai.

Acest grup se adaugă unităţii 61398, acuzată de compania de securitate informatică Mandiant că a folosit mii de salariaţi pentru a fura secrete ale ţărilor străine.

6 comentarii

pathfinder 11-06-2014 - 11:05

Carevasazica exista idioti, angajati in companii importante, care deschid mailuri de la „persoane” necunoscute si ruleaza executabilele din attach.

In mod normal, fiecare companie importanta are politici de securitate stricte care implica si „scolarizari” anuale urmate de teste online. Daca tampitii au citit ce le-a fost transmis si tot au rulat executabile din attach atunci trebuie zburati.
Fara mila.

In rest, atacul e de rahat.
Daca auzeam ca au „spart” servere sau au obtinut parola de root/admin atunci da, destepti chinezii.
Sa vina sa invete de la ai nostri…

urbos 11-06-2014 - 15:27

Doamne, cate stie dobitocul IT ! Ce geniu!

pathfinder 11-06-2014 - 15:34

Tz Tz Tz Tz Tz

UnUL 11-06-2014 - 17:28

Corect : Zât! Zât! Zât! Zât!

Tache 11-06-2014 - 12:53

Minciuni ale capcaunului american. Edward Snowden a demonstrat ca SUA se ocupa in principal cu spionarea omenirii. Articolul asta este un material de propaganda iesit din laboratoarele americane.

pathfinder 11-06-2014 - 13:05

Clar!
Ca doar nu or fi chinezii atat de prosti!?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult