Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete In timp ce toata Europa e in alerta teorista, SRI-ul pastreaza nivelul albastru-precaut

In timp ce toata Europa e in alerta teorista, SRI-ul pastreaza nivelul albastru-precaut

scris de Ziua Veche
6 afisari

In timp ce Marea Britanie şi SUA avertizează asupra unei puternice ameninţări teroriste în Europa , SRI-ul a anuntat ca in tara noastra nu exista pericole iminente care sa impuna ridicarea nivelului de alerta teorista.

În contextul avertizărilor emise de autorităţile SUA şi ale unor state occidentale cu privire la creşterea riscului de comitere a unor atentate teroriste în Europa, Serviciul Român de Informaţii, ca autoritate naţională în materie, întreprinde măsurile standard necesare în astfel de situaţii pentru a cunoaşte şi preveni orice situaţie generatoare de riscuri teroriste pe teritoriul României.

Informaţiile deţinute şi evaluările realizate de SRI până în prezent nu relevă ameninţări directe la adresa României, motiv pentru care se menţine nivelul de alertă teroristă la albastru – precaut.

În baza informaţiilor obţinute, SRI monitorizează atent evoluţia ameninţării teroriste la adresa României, în cooperare cu celelalte instituţii şi autorităţi publice componente ale Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, precum şi cu partenerii externi ai Serviciului.

În eventualitatea în care se vor contura riscuri sporite în plan terorist, Serviciul va adopta măsurile necesare pentru contracararea ameninţărilor şi, în funcţie de evoluţia situaţiei operative, va înainta Consiliului Suprem de Apărare a Ţării propunerea de ridicare a nivelului de alertă teroristă.

Instituirea Sistemului Naţional de Alertă teroristă, ca mijloc adecvat de prevenire, descurajare şi combatere a acţiunilor de pregătire şi desfăşurare a unor eventuale atentate pe teritoriul României, a fost aprobată de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în cadrul şedinţei din 15 aprilie 2004.

Această măsură propusă de Serviciul Român de Informaţii conduce la consacrarea ca obligaţii legale a responsabilităţilor SRI şi ale celorlalte instituţii cu atribuţii în domeniul prevenirii şi combaterii terorismului.

 
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult