Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete Informaţiile despre coletele-capcană date de un fost membru Al-Qaida

Informaţiile despre coletele-capcană date de un fost membru Al-Qaida

scris de Ziua Veche
2 afisari

Un fost membru al-Qaida şi fost deţinut la Guantanamo a fost sursa informaţiilor cruciale care au dus la descoperirea a două colete-capcană vineri, în avioane care plecaseră din Yemen şi se îndreptau spre Statele Unite, au dezvăluit oficiali britanici, citaţi luni de BBC News online.


Jabr al-Faifi, cunoscut ca fiind un fost deţinut la închisoarea americană Guantanamo, din Cuba, s-a predat autorităţilor din Arabia Saudită în urmă cu două săptămâni, au declarat oficialii citaţi de BBC, notează Mediafax. După ce a fost eliberat de la Guantanamo, el a intrat într-un program de reabilitare în Arabia Saudită, apoi s-a alăturat reţelei al-Qaida din Yemen. Ulterior, el a contactat autorităţile saudite, afirmând că vrea să se întoarcă acasă, iar predarea sa a fost aranjată prin intermediul Guvernului yemenit, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, generalul Mansur al-Turki. Jabr al-Faifi ar fi unul dintre foştii deţinuţi de la Guantanamo care au fost trimişi în Arabia Saudită pentru reabilitare, în decembrie 2006. Oficiali americani au declarat că sauditul Ibrahim Hassan al-Asiri, principala persoană care fabrică bombe pentru al-Qaida în Yemen, este un suspect-cheie în cazul celor două colete-capcană expediate din Yemen către Statele Unite şi interceptate în Dubai şi Marea Britanie.

Guvernul german a decis tot luni extinderea la curse de pasageri a interdicţiei privind zborurile provenind din Yemen, după descoperirea unor colete-capcană provenind din această ţară şi care aveau ca destinaţie Statele Unite, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor. Cele două colete-capcană adresate unor locaşuri de cult evreieşti din Chicago au fost interceptate vineri pe aeroporturile din Dubai şi din East Midlands, centrul Angliei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult