Acasa Top SecretServicii secrete Iohannis cere reanalizarea legilor Big Brother

Iohannis cere reanalizarea legilor Big Brother

scris de D.S.S.
9 afisari

Presedintele Klaus Iohannis a cerut reanalizarea prevederilor legislative în domeniul accesului la datele de trafic informaţional şi al securităţii informatice. Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică va începe din această săptămână consultarea cu societate civilă şi va avea întâlniri cu reprezentanţii partidelor parlamentare din comisiile de profil, ai mediului de afaceri şi ai celui academic.

Big Brother cu ochii pe noi - Basescu a promulgat legea

Big Brother cu ochii pe noi

Potrivit unui comunicat al presedinţiei, demersul are drept scop depăsirea blocajului care se înregistrează în prezent, punerea în acord cu deciziile Curţii Constituţionale şi o mai bună informare a opiniei publice.

Reanalizarea legislației în domeniu va include și consultări cu societatea civilă, înainte de reînceperea unui nou proces legislativ la nivel parlamentar, participarea reprezentanților societății civile fiind indispensabilă pentru un demers care să vină și în întâmpinarea celor care în trecut și-au exprimat reticența față de unele prevederi. Totodată, consultarea va include și întâlniri cu reprezentanți ai partidelor parlamentare din comisiile de profil, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai celui academic. Scopul discuțiilor este de a se găsi un echilibru între respectarea libertăților individuale și prevenirea terorismului, criminalității cibernetice și combaterea corupției, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult