Acasa Top SecretServicii secrete Iohannis s-a întâlnit cu Alex Younger, şeful MI6

Iohannis s-a întâlnit cu Alex Younger, şeful MI6

scris de D.S.S.
12 afisari

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit marți, 23 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, pe Șeful Serviciului Secret de Informații (SIS – MI6) al Marii Britanii, domnul Alex Younger.

Alex Younger

Alex Younger

Cei doi interlocutori au discutat componenta de securitate a parteneriatului strategic dintre cele două țări, fiind exprimată aprecierea deosebită pentru substanța relației de cooperare dintre comunitatea de informații din România și cea din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

În cadrul întrevederii a fost discutată situația de securitate regională, fiind subliniat interesul deosebit pe care ambele țări îl acordă stabilității regiunii Mării Negre, precum și buna cooperare dintre serviciile de informații române și britanice în combaterea terorismului, amenințărilor transfrontaliere și provocărilor specifice războiului hibrid.

Şeful Serviciului Secret de Informaţii al Marii Britanii, Alex Younger, care se află în România  a avut o întâlnire şi cu directorul SRI, Eduard Hellvig, cu care a discutat, printre altele, despre combaterea terorismului.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii (SRI), Sorin Sava, a afirmat că întâlnirea ”s-a desfăşurat la cel mai înalt nivel şi a avut ca scop întărirea cooperării între cele două servicii”.

”Această întâlnire, care s-a desfăşurat la cel mai înalt nivel cu partenerul britanic, a avut ca scop întărirea cooperării între cele două servicii, iar la nivelul conducerii, al directorilor celor două servicii, s-a exprimat satisfacţia faţă de nivelul înalt al cooperării între cele două instituţii în domenii de interes reciproc. După cum se ştie, în acest moment agenda serviciilor este ocupată cu combaterea terorismului, cu securitatea cibernetică, contraproliferarea armelor, contracararea acţiunilor de spionaj, dar şi instruirea personalului celor două instituţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al SRI.

El a mai spus că cei doi directori ai serviciilor de informaţii au evaluat perspectivele evoluţiilor viitoare ale acestui parteneriat bilateral, convenind să acorde un loc aparte combaterii terorismului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS