Acasa Top SecretServicii secrete Iranul susţine că a capturat un spion CIA

Iranul susţine că a capturat un spion CIA

scris de M.A.
2 afisari

Un presupus agent al CIA deţinut la Teheran este un american de origine iraniană, a anunţat televiziunea publică iraniană.

Amir Mirza Hekmati (presstv.com)

Amir Mirza Hekmati (foto: presstv.com)

Duminică, într-o emisiune, a fost prezentat şi tânărul ce a mărturisit că a avut o misiune de a se infiltra în Ministerul Informaţiilor, transmite Agerpres. Canalul l-a identificat pe tânăr ca fiind Amir Mirza Hekmati, născut in Arizona, precizând că el s-a alăturat armatei Statelor Unite în 2001 şi a fost instruit timp de un deceniu pentru serviciile secrete.

Potrivit canalului de televiziune, citat de agenţiile d epresă internaţionale, Hekmati a fost trimis la baza americană Bagram din Afganistan, unde a avut acces la documente clasificate secrete de apărare de serviciile secrete americane.

El s-a dus apoi la Teheran pentru a încerca să ademenească iranieni şi să găsească o sursă de informaţii valoroase. Dar „reţelele iraniene ce supraveghează activităţile din Bagram” au descoperit existenţa sa şi au dat peste cap operaţiunea, potrivit televiziunii de stat.

La sfârşitul lunii noiembrie, un influent parlamentar iranian a făcut cunoscut că autorităţile iraniene au arestat 12 agenţi ai Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA, a informat agenţia de ştiri oficială iraniană. Parlamentarul Parviz Sorouri, membru al Comisiei pentru politică externă şi de securitate naţională, a fost citat de IRNA spunând că agenţii CIA arestaţi intenţionau să lovească în interesele iraniene cu ajutorul Israelului. El a menţionat că CIA viza sectoarele securităţii, militar şi nuclear.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult