Acasa Top SecretServicii secrete Irinel Columbeanu a fost colaborator al Securităţii

Irinel Columbeanu a fost colaborator al Securităţii

scris de A.P.
3 afisari

Irinel Columbeanu a fost colaborator al Securităţii. Acesta este verdictul definitiv dat, astăzi de Instanța Supremă, în disputa dintre omul de afaceri și Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).

Irinel Columbeanu a fost colaborator al Securităţii.

Irinel Columbeanu a fost colaborator al Securităţii.

Noua decizie vine ca urmare a admiterii recursului CNSAS și anulează hotărârea Curţii de Apel Bucureşti din septembrie 2013, potrivit căreia Columbeanu nu a fost colaborator al Securităţii. În motivarea deciziei de atunci, Curtea de Apel Bucureşti a arătat că notele informative predate de el „nu denunţă activităţile şi atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist cu consecinţa îngrădirii drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”.

CNSAS a cerut, în 26 aprilie, Curţii de Apel Bucureşti să constate calitatea de colaborator al fostei Securităţi a lui Irinel Columbeanu.

Direcţia de specialitate a CNSAS a constatat că Irinel Columbeanu a fost colaborator al fostei Securităţi. Nota de constatare a fost înaintată Colegiului CNSAS, însoţită de întreaga documentaţie care a stat la baza întocmirii ei.

Irinel Columbeanu a fost verificat de CNSAS în calitate de candidat la Primăria Capitalei, la alegerile din 2012. Acesta ar fi fost recrutat de fosta Securitate în 1980 şi ar fi avut numele conspirativ „Ivănescu”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult