Acasa Top SecretServicii secrete Israelul va ataca Iranul fără ştirea SUA

Israelul va ataca Iranul fără ştirea SUA

scris de M.I.
9 afisari

Serviciile de informaţii americane au anunţat că Israelul nu va avertiza Statele Unite în cazul în care va decide să lanseze un atac preventiv asupra instalaţiilor nucleare iraniene.

Israelul va ataca Iranul fără ştirea SUA

Motivul ar fi că astfel vor absolvi de orice responsabilitate autorităţile din SUA, au indicat.oficialii israelieni. Ei au menţionat că nu vor informa SUA pentru a nu le face responsabile de oprirea unui eventual atac, încercând să reducă posibilitatea ca preşedintele iranian, Mahmud Ahmadinejad, să învinovăţească Statele Unite de atac, relatează Daily Mail în pagina electronică, potrivit Mediafax.

Informaţiile, provenite dintr-o serie de convorbiri private la nivel înalt, pot influenţa discuţiile din timpul viitoarei întâlniri de la Casa Albă, dintre premierul israelian Benjamin Netanyahu şi preşedintele american Barack Obama. În ultimele luni, oficialii americani au încercat să convingă Israelul că un eventual atac ar fi doar un impediment temporar pentru programul nuclear al Iranului. Ei au  afirmat că nu au informaţii despre o eventuală tentativă a Iranului de a se folosi de acest program cu scopul de a dezvolta arme nucleare.

Premierul Benjamin Netanyahu şi ministrul Apărării israelian, Ehud Barak, au transmis aceste mesaje mai multor oficiali de rang înalt americani care au vizitat Israelul pentru discuţii. Casa Albă, Pentagonul, Biroul Directoratului Naţional al Informaţiilor şi Ambasada Israeliană au refuzat să comenteze pe acest subiect.

5 comentarii

TOM Cc 29-02-2012 - 19:13

chiar credeti ??

cristina 02-03-2012 - 09:24

Israelul ar trebui sa se gindeasca ca atacind Iranul va produce victime colaterale si altor tari.Nu cred ca un atac asupra Iranului va rezolva situatia,ci din contra o va inrautatii.Nu este benefic nimanui inceperea unui razboi care va lasa in urma lui milioane de victime.Israelul ar trebui oprit sa faca acest pas,deoarece nu are nici un drept sa atace Iranul,sa nu se erijeze in stapinul lumii si sa incerce sa aplaneze conflictul.

Ciu Huhu 02-03-2012 - 11:00

Pe Irsael nu-l doare nici in spate de popoarele lumii, le-ar sacrifica pe toate, numai sa o duca el bine si sa ramina in veci stapinul lumii!

remi 02-03-2012 - 11:26

Si tu ai face la fel daca ai avea cu ce.Crezi ca exista prietenii intre popare?Eu cred ca doar interese.Dar in anumite perioade ale istoriei pot aparea conducatori care sa apere mai bine sau mai prost interesele unei tari.Sau pot aparea conducatori de stat tradatori ,care nu apara deloc interesul statului sau ci al altui stat.Exemple sunt destule in ultimii 2000 de ani.

urbos 02-03-2012 - 14:47

Asta cu „si tu ai face la fel” e argumentatie de ticalos si prost. Care-i masura?
Si interesul tau mai are sens, daca lauzi interesul altuia care e impotriva interesului tau?
Statele se impart, in functie de actiunile lor in ticaloase sau nu. Asta daca ai niste repere morale. Asa ca lasa vrajeala asta de doi lei.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS