Acasa Top SecretServicii secrete James Clapper: Al-Qaida se află în spatele atentatelor din Siria

James Clapper: Al-Qaida se află în spatele atentatelor din Siria

scris de D.S.S.
8 afisari

Atentatele recente din Siria au fost probabil comise de ramura irakiană a Al-Qaida, care a infiltrat forţele de opoziţie faţă de regimul lui Bashar Al-Assad, a afirmat joi şeful serviciilor de informaţii americane, James Clapper, citat de AFP.

James Clapper, şeful serviciilor de informaţii americane

Atentatele de la Damasc din 23 decembrie şi 6 ianuarie, precum şi dublul atentat cu maşină cu bombă din 10 februarie care a vizat un birou al serviciilor de informaţii militare şi sediul forţelor de ordine ‘prezintă caracteristicile atentatelor comise de Al-Qaida’, a declarat directorul Agenţiei Nationale  de Informaţii  (DNI). ‘Credem, aşadar, că Al-Qaida din Irak îşi extinde acţiunea în Siria’, a adăugat acesta înaintea senatorilor din Comisia de Apărare.

Extremiştii au reuşit să ‘infiltreze grupurile de opoziţie’ care ‘în numeroase cazuri nu sunt conştiente de prezenţa lor’, a afirmat James Clapper.

Liderul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, şi-a exprimat sprijinul pentru mişcarea de contestare din Siria, într-o înregistrare video postată pe forumuri jihadiste.  Comisia Generală a Revoluţiei Siriene, una dintre componentele opoziţiei faţă de regimul lui Bashar Al-Assad, a respins sprijinul liderului Al-Qaida, pe care l-a calificat drept ‘ingerinţă’.

Problema, potrivit directorului american al serviciilor de informaţii, este că grupurile care s-au ridicat împotriva regimului sirian sunt fragmentate. ‘Nu există o mişcare naţională’, a explicat acesta. ‘Armata Siriană Liberă (ASL), care nu este decât un nume generic pentru a desemna opozanţii faţă de regim, nu este nici măcar unită. Există lupte interne pentru a determina cine o va conduce’, a adăugat James Clapper.

Serviciile americane de informaţii monitorizează numeroasele locuri de stocare a armelor chimice siriene, a declarat Clapper, precizând că ‘în acest stadiu, par a fi securizate’.

6 comentarii

sorin 17-02-2012 - 10:54

Ma mir ca a scapat acest comentariu ! Pe CNN deja se munceste din greu sa fie pus la zid regimul sirian, cu orice pret. Sunt insa site-uri chiar americane in care se arata filmari in care oameni mascati, foarte dotati cu arme puternice trag in public si in soldati. Dar politica generala este jos un regim laic pentru a se crea haosul islamist ca si in Egipt si Libia. E un plan general a carui etapa este destabilizarea tarilor arabe cele mai linistite. Pacat de populatia acestor tari care va avea foarte mult de suferit. Dar interesele geopolitice nu se incurca in detalii…

urbos 17-02-2012 - 18:36

Vine un iz de usturoi…

briel 17-02-2012 - 19:18

Intrebarea este cum se face ca diplomatia US si gruparea terorista Al-Qaida se afla de aceeasi parte a baricadei ? Amandoua vor schimbare de regim in Syria.

un crestin 19-02-2012 - 23:39

Buna intrebare.
Si amaratul de Gaddafi acuza al-qaida dar n-a contat…

briel 20-02-2012 - 06:02

http://rt.com/news/iran-syria-west-policy-697/

Astia m-or auzit ca intreb si mi-au scris un articol in raspuns. 🙂

digital 20-02-2012 - 00:12

păi nu e Al Qaida copilul rebel și indisciplinat,al CIA?!
dacă n-ar fi,nu s-ar povesti….
ce vă tot dați,virgini,p-aici

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS