Acasa Top SecretServicii secrete „John jihadistul”, atacat de o dronă americană

„John jihadistul”, atacat de o dronă americană

scris de D.S.S.
6 afisari

Forţe americane l-au vizat pe „John jihadistul” – un militant din cadrul grupării Statul Islamic (SI) cunoscut din înregistrări video ale unor execuţii – în atacuri aeriene la Rakka, bastionul grupării extremiste în Siria, a anunţat Pentagonul în noaptea de joi spre vineri, relatează CNN.

Mohammed Emwazi„John jihadistul”, pe care oficiali occidentali l-au identificat drept Mohammed Emwazi, a apărut într-o serie de înregistrări ale unor execuţii, în care adresa ameninţări unor lideri occidentali cu un accent britanic.

Era neclar imediat dacă aceste atacuri aeriene şi-au atins ţinta.

Însă un oficial american de rang înalt a declarat că autorităţile cred că Emwazi a fost ucis în aceste raiduri, adăugând că Statele Unite au anunţat operaţiunea din cauza notorităţii lui Emwazi.

Este vorba despre o misiune de „supraveghere insistentă”, a declarat acest oficial.

Alt oficial american a declarat pentru CNN că Emwazi se afla într-un vehicul în momentul atacului aerian cu un avion fără pilot.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook, a anunţat atacul aerian.

„Evaluăm rezultatele operaţiunii din această noapte (de joi spre vineri) şi vom oferi informaţii suplimentare dacă va fi cazul”, a precizat Cook.

Emwazi, un cetăţean britanic, a apărut în înregistrări video ale decapitărilor jurnaliştilor americani Steven Sotloff şi James Foley, lucrătorului umanitar american Abdul-Rahman Kassig, lucrătorilor umanitari britanici David Haines şi Alan Henning, jurnalistului japonez Kenji Goto şi altor ostatici SI, a precizat Pentagonul.

Guvernul britanic a fost informat în legătură cu operaţiunea împoriva jihadistul britanic, care s-ar fi născut în Kuwait.

Jihadistul nu a mai apărut în înregistrări cu ostatici după ce a fost identificat.

Oficiali CNN declarau în iulie pentru CNN că au aflat că acesta era în viaţă şi se ascundea în apropiere de Rakka.

Unii analişti l-au catalogat „grotesc” şi un adept al unor tehnici sadice de tortură. Un fost ostatic a povestit luna trecută cum acesta l-a obligat să danseze tangou cu el.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS